30.07.2024.

21:03

Foto: AP/Photo

Sport

Dobrić pred Portoriko: Moramo da zaustavimo njihovu tranziciju! Papir je jedno - teren drugo!

Košarkaška reprezentacija Srbije sutra (17.15, RTS 1) odmeriće snage sa selekcijom Portorika, u okviru drugog meča na Olimpijskim igrama u Parizu.

Uoči ovog duela, srpski reprezentativac Ognjen Dobrić, izneo je očekivanja i ambicije i iskoristio priliku da pohvali kvalitet protivničkog tima.

Samim tim što se Portoriko plasirao u toj grupi sa Italijom i Litvanijom, to govori da oni imaju veliki kvalitet. Oni su to pokazali kroz utakmice i mislim da stvarno ne treba potcenjivati nikoga i da utakmicu treba odigrati maksimalno svih 40 minuta. Oni igraju jako dobro u tranziciji, imaju mnogo šuteva za tri poena, imaju odlične bekove koji su jako opasni, više šutiraju nego što prodiru. Moramo da se baziramo na to i da zaustavimo njihovu tranziciju. Sve ostalo je na nama i mislim da mi imamo kvalitet i prednost, ali to moramo da pokažemo na terenu. Papir je jedno, teren je drugo - izjavio je Dobrić.

Informer

Ognjen Dobrić

Jasno je da pred izabranicima Svetislava Pešića neće biti lak test, koji Srbija mora da položi, ukoliko želi da obezbedi četvrtfinale, bez da gleda učinak ostalih timova.

- To se nikada ne zna, ali ne razmišljamo o trećem mestu, već o utakmicama koje dolaze i o pobedama. Nadamo se tome, treniramo, spremamo se i fokusirani smo da do te dve pobede i dođemo. Ekipa je zdrava, sprema i jedva čekamo utakmice - zaključio je košarkaš Crvene zvezde.