31.07.2024.

06:40

Foto: Reuters/starsportphoto/Profimedia/Beta/EPA

Sport

Peti dan na OI: Novak tačno u podne, košarkaši na Portoriko, gledaćemo odbojkašice, košarkašice, Majdova, basketaše!

Juče su Damir Mikec i Zorana Arunović obradovali naciju i osvojili zlatnu medalju u miks dublu u disciplini vazdušni pištolj.

Dan otvara strelac Lazar Kovačević, koji će se od 9 časova takmičiti u disciplini MK puška trostav. 

Pola časa kasnije Jovana Arsić takmičiti u skifu. Pred našom veslačicom je borba od 13. do 24. mesta kroz C/D polufinale, pošto je juče  u svojoj četvrtfinalnoj grupi završila kao peta sa vremenom 7:56.18. 

Na strunjaču će prvi put i džudista Nemanja Majdov, ne pre 10.30, koji nema rivala u prvom kolu, već kreće od drugog, što je osmina finala. Džudo borbe počinju u 10 časova pa redom. Finale je na program u 16 časova.

U 11.45 u bazenu će se naći plivačica Ana Crevar, koja će se takmičiti u discipline 200 metara delfin.

Informer

 

Tačno u podne, u pomalo neuobičajenom terminu na Rolan garosu Novak nastavlja pohod ka zlatu. Prvi nosilac igraće protiv Nemca Dominika Kepfera.

Natalija Borisovna Šadrina, evropska prvakinja u kategoriji do 60 kilograma na šampionatu u Beogradu pre tri meseca od 13.05 časova boksuje da se približi medalji.

Prva borba joj je pripala rutinski, a protivnica u četvrtfinalu joj je iskusna Kineskinja Jang Venlu.

Košarkašice će na teren u 13.30, rivake su Kineskinje u drugom kolu, posle pobede nad Portorikom na startu 58:55. 

Odbojkašice koje su u prvom kolu oduvale Francuskinje 3:0, imaće ozbiljniji zadatak protiv Amerikanki, osvajačica zlata u Tokiju 2021. Meč je na programu od 17 časova. 

Košarkaši su apsolutni favoriti protiv Portorika. Jokić, Bogdan i ostali Karijevi “orlovi” na teren će od 17.15.

Basketaši posle uvodne pobede nad Amerikancima, igraju drugi meč na turniru protiv Kineza od 19.05, a program zatvara bokser Vahid Abasov u kategoriji do 71 kg.