31.07.2024.

10:30

Foto: Tanjug

Sport

Bravo, Lazare! Lepo je počeo dan u Parizu za Srbe, Kovačević u finalu

Najbolja 44 takmičara na svetu u ovoj disciplini pucala su i njih osam je izborilo finale. Dobro je išlo Kovačeviću sve vreme. 

Najpre se pucalo u klečećem stavu i to 20 puta. On je ređao sve desetke do 16. pokušaja, kada je upucao devetku. Dalje je opet nastavio sa desetkama, tako da je posle prve serije imao 19 desetki i jednu devetku, što je bilo dovoljno za četvrtu poziciju. 

Informer

Drugi deo takmičenja bilo je pucanje u ležećem stavu. Nije dobro počelo po Srbina i u jednom trenutku je ispao iz top osam. U prvih šest pokušaja pogodio je dve devetke, što je loše za onog ko želi u finale. Međutim, onda je napravio kratak predah, skoncentrisao se i nanizao 14 desetki. Posle drugog stava bio je na trećem mestu. 

Poslednja faza bilo je pucanje stojeći. Počeo je fantastično, sa šest desetki. Zatim mu je naišao nešto lošiji period, pa je u naredna tri pucnja pogodio dve devetke. Međutim, nije ga to mnogo poremetilo. Opet je nanizao šest desetki. Finiš mu je bio neslavan, pošto je od pet pokušaja tri puta pogodio devet. Ipak, zahvaljujući prethodno odlično napravljnom rezultatu, prošao je u finale. Završio je kvalifikacije na petom mestu.