31.07.2024.

11:11

Foto: tanjug/ap

Sport

Čuveni Hrvat otkrio da veruje u Srbiju, pa zagrmeo: Imaju sjajan tim!

Košarkašku javnost nije iznenadio poraz Srbije od SAD u prvom meču na Olimpijskim igrama u Parizu (110:84), a poznati Hrvat smatra da je to samo početak i da Srbija ima velike šanse da stigne do same završnice.

- Srbi imaju sjajan tim, fenomenalno vođen. Početak je turnira, igrali su protiv najjače ekipe na turniru, tako da mene lično taj poraz ne zabrinjava. Utakmica je bila na neki način kopija one prve utakmice koje su odigrali u pripremnom periodu. U prvom poluvremenu je izgledalo znatno bolje napadački, međutim, nije bilo za očekivati da imaju tako visok ritam protiv jedne takve dobre ekipe kao što je Amerika. Ja verujem u Srbiju, verujem u taj kvalitet, verujem u pripreme te ekipe, rekao je Spahija.

Informer

Neven je uveren da srpski tim još nije pokazao koliko može i da će tek zaigrati na nivou koji se očekuje od njega.

- Smatram da u turnirskom sistemu takmičenja igrati najbolju košarku u prvom kolu nije najpametnije. To jedino ne važi za Ameriku, njima je sve isto koje god da je kolo, s obzirom na kvalitet koji imaju! Srbija svakako ide u drugi krug - rekao je Neven Spahija.

Susret drugog kola sa Portorikom na programu je danas od 17.15 časova (RTS 1), a tekstualni prenos meča možete pratiti uživo na portalu Informera.