Autor: S. M.

31.07.2024.

11:30

Foto: EPA

Sport

Selektor Hrvatske umislio da je Đoković!? Svi mu se smeju, isprozivala ga i legenda

Sigurdson je zatražio da bude smešten van Olimpijskog sela jer mu je potreban mir, što je hrvatskoj javnosti prvo otkrio bivši rukometaš Nikša Kaleb.

- Informacija iz reprezentativnih krugova je da je selektor tražio svoj mir, da ne bude pod pritiskom u Olimpijskom selu. Koliko god Olimpijske igre bile najveći sportski događaj, uvek postoji određeni deo sportista koji se plasiraju, znaju da nisu u krugu favorita, ali sam taj doživljaj da su tu svi najbolji sportisti sveta, njima je to egzotika i onda troše energiju onim drugim vrhunskim sportistima, koji su došli u borbu za medalju. Nije čudno da selektor traži svoj mir i da nije uz svoje igrače, jer naši rukometaši su svi profesionalci - rekao je Kaleb u podkastu net.hr-a.

Međutim, to što Kaleb smatra da ne utiče loše što selektor nije sa svojim igračima rezultati baš i ne govore. "Kockasti" su jedva pobedili Japan sa 30:29, potom izgubili od Slovenije sa 31:29, a danas igraju protiv Nemačke.

Sa Kalebom se zato nije složio slavni trener Veselin Vujović koji je opleo po Sigurdsonu.

Informer

Nije mu jasan Islanđanin: Veselin Vujović

- Dakle, zamislite recimo Lina Červara, da je on tako nešto uradio, a on je istorija, legenda, pa razapeli bi ga na kst. Zamislite da je ikome od bivših selektora, bilo kome, taki nešto palo na pamet. I onda dođe jedan Islanđanin, koji misli da je najbolji na svetu, najskuplji i tako nešto napravi. Verovatno će on posle Olimpijskih igara da dobije otkaz, ako se nešto drastično ne promeni u igri Hrvatske. Čovek dobija toliko novca, od hrvatskih trenera pre nikad niko nije dobio toliko i katastrofa je da bolje to ne vodi i ne radi - rekao je Vujović za za net.hr.

Podsetimo, najveće zvezde svetskog sporta uglavnom ne odsedaju u Olimpijskom selu jer ih non-stop oni manje poznati jure za autograme i fotografije. Naš Novak Đoković je pre tri godine uprkos tome boravio u Olimpijskom selu, ali sada je van jer nije imao mira u Tokiju.