31.07.2024.

11:46

Foto: tanjug/ap

Sport

Trener rešio misteriju! Evo šta se desilo veslačima Srbije

Deluje da su ostali bez plasmana u finale Olimpijskih igara, jer je Pimenov odustao od trke na oko 50 metara od cilja.  Takmičenje su završili na četvrtom mestu u svojoj grupi sa vremenom 6:17.33. Bili su nadomak uspeha, a onda je odjednom čamac stao. 

Nikola Stojić je za Mozzartsport objasnio šta se desilo. Naši veslači su tokom trke izgubili sinhronizaciju.

- Najpre bih da im čestitam kako su junački došli u situaciju da se bore za finale i malo im je nedostajalo, a imali su fantastično jaku konkurenciju, od osvajača medalja u Tokiju, prvaka Evrope, vicešampiona sveta. Nije niko odustao od trke, ali se desilo nešto što ne bi smelo. Momci nisu ostali usaglašeni u trci, razišli su se, faktički su se sudarali, ne mislim fizički, naravno. Martina je malo povukao finiš, a u suštini, mogli su mirno da privedu trku kraju, jer ih Rumuni ne bi stigli. To vam je kao kada fudbaler izađe sam pred prazan gol na pet metara i promaši. Ko je tu sad kriv, zašto se to dogodilo... Moja je odgovornost kao trenera. A što se tiče komentara sa društvenih mreža, stvarno ne bih komentarisao priče osoba koje se ne razumeju u ovaj sport - objasni je Stojić.

Informer

Nadao se Stojić boljim rezultatima naših veslača.

- Nadali smo se da ćemo imati oba čamca u finalu. Dubl skul će se boriti za plasman od 7. do 12. mesta, a Jovana za plasman od 13. do 18. mesta. Hteo bih ovim putem da čestitam našim strelcima na osvajanju zlatne medalje - poručio je  Stojić.