31.07.2024.

15:11

Foto: Tanjug

Sport

SRBIJA DEMOLIRALA KINU! Nestvarna pobeda sjajnih Srpkinja protiv favorita za četvrtfinale OI!

Nakon fenomenalne pobede nad vicešampionkama sveta ostaje nam još duel sa Španijom u grupnoj fazi i tada će biti doneta odluka da li u narednu rundu idemo kao prvoplasirani ili drugoplasirani tim.

Informer

Podsetimo, izabranice Marine Maljković su u prvom kolu savladale Portoriko, dok je Kina poražena od Španije.

UŽIVO:

Četvrta četvrtina:

40. minut - 81:59 - Dame i gospodo, to bi bilo to! Fenomenalna igra naših devojaka, posebno u drugom poluvremenu i potpuno zaslužen trijumf! Sada nas čeka meč protiv Španije i ostaje da se vidimo da li idemo u četvrtinu finala kao prve ili druge u grupi!

39. minut - Igra mačke i miša u drugom poluvremenu, zasijale su naše devojke punim sjajem..

38. minut - Ovde više nema dileme! Bravo lavice!

37. minut - 79:59 Idemo!!!! Srbija ima +20 protiv velikog favorita! Ova pobeda nas vodi dalje i overava kartu za Pariz! Maša Janković stiže do 11 poena! Ivon Anderson za sada najefikasnija igračica Srbije sa 15 poena.

35. minut - Milina je gledati Srpkinje koje su na pragu velike pobede...

33. minut - 68:53 - Sjajno! Novi poeni za Mašu Janković! Ipak, na drugoj strani Ming Li pogađa trojku...Smeši nam se četvrtina finala!

32. minut - Sada Čađo nije uspela da pogodi šut za tri poena, a na drugoj strani ni Džang nije precizna! Nije ni Nogić uspela da dođe do poena, pa ostaje 66:50.

31. minut - 66:50 - Srbija za samo 20 sekundi dolazi do četiri poena i sjajno se brani!

Informer

Treća četvrtina: 

30. minut - 62-50 - Sjajnooo! Na pragu poslednje deonice imamo lepih 12 poena prednosti!

28. minut 60:48 - Vrlo dobra dbrana Srbije prosto primorava favoritkinje da prave greške u ovim momentima!

27. minut - Odlično kombinovanje naših devojaka, ali šteta što nije urodilo plodom! Prvo nije realizovano polaganje na tablu, a kada su uspele da osvoje loptu nakon ofanzivnog skoka, isteklo je vreme za napad...

26. minut - 58:46 - Blistaju Đorđević i Raca i trenutno Srbija ima najveću prednost na meču!

25. minut - Jasno je da je pauza prijala izabranicama Marine Maljković koje odlično igraju u nastavku!

Informer

24. minut - Mnogo bolje su naše devojke zaigrale u drugom delu!

23. minut - 56:44 - Racaaaa!  Nova trojka za selekciju Srbije, ne daju se naše devojke!

22. minut - Naše košarkašice kratko su imale dvocifrenu prednost, ali je Siju Vang brzinski vratila Kinu na minus sedam - 49:42.

Informer

21. minut - 47:39 - Odlična je  kapitenka našeg tima Tina Krajišnik! Rešava posle dva skoka i prvi pogodak!

Moramo da pohvalimo timsku igru naše reprezentacije u prvom poluvremenu, sa posebnim akcentom na Ivon Anderson, koja je najefikasnmija sa devet postignutih poena (3/9 šut iz igre). Jovana Nogić i Tina Krajišnik ubacile su po šest, a po pet poena Nadija Smailbegović i Maša Janković. Vredi istaći da se najviše mučimo sa Vang, koja je najefikasnija u redovima rivalki sa osam postignutih poena.

20.minut - 45:39 - Lakše se diše, a da bude tako postarala se Ivon Anderson! Odlaze naše devojke na odmor sa šest poena prednosti nakon što se Ivon ušunjala u reket i donela Srbiji osetnu prednost.

19. minut - Ne daju nam Kineskinje da dišemo, a kamoli da se odlepimo! Ipak, Ivana Raca pogađa trojku, a prednost Srbije je 41:37.

Informer

18. min - 35:34, igra živaca i minimalno vođstvo za Srbiju! Rezultatska klackalica u finišu prvog poluvremena...

17. min - Vratile su Kineskinje vođstvo 32:30, ali je Ivon Anderson potom pogodila koš uz faul. Bila je sigurna i sa linije slobodnih bacanja 33:32 za Srbiju.

Informer

16. min - Noooogiiiiiiiććććć! Delovalo je da je trojka, ali je izgleda gazila liniju!!! 30:29.

16. min - Anderson je pogodila jedno bacanje, a Kineskinje su potom lepom akcijom stigle do lakih poena pod košem za vođstvo 29:28.

Informer

15. minut - 27:27 - Sada reprezentativke Kine stižu do izjednačenja, pa naša selektorka Marina Maljković očekivano tražo tajm-aut.

14. minut -  27:24 - Kineskinje pogađaju četvrtu trojku na meču i sada Srbija ima +3!

Informer

13. minut - Sjajan prodor Nadije i prvi poeni za naš tim u drugoj deonici! Anderson je sigurna sa penala posle faula i trenutno je 27:21 

12. minut - Odlična Kina na startu druge deonice! Smanjile su naše rivalke prednost izabranica Marine Maljković, koje deluju nervozno u ovim momentima... Viđena je peta izgubljena lopta Srbije posle faula u napadu, a na drugoj strani Han faulirana. Bila je sigurna sa linije penala, ali poeni za Smailbegović – 25:21.

Informer

10. minut - Kraj prve četvrtine, koja je okončana sa 23:17 u korist Srbije! 

9. minut - 19:14 - Trojka za Kinu, ali videli smo i prve poene Nadije Smailbegović na ovom turniru!

8. minut - 16:11 - Bori se kao lavica Mina Đorđević i postiže poene posle skoka u napadu, pa Srbija ima pet poena viška i Kina traži prvi tajm-aut na meču!

7. minut - Dobro je! Serija promašaja Kineskinja, a Dragana Stanković dolazi do prvih poena i u ovom momentima Srbija vodi 14:11.

6. minut - 12:9 - Lepo! Serija Srbije 6:0, Maša Janković je odlično raspoložena, a sada je pogodila  uz faul i iskoristila dodatno bacanje! 

5. minut - 9:9 - Novo izjednačenje! Li pogađa trojku i donosi prednost Kini, ali Nogić uzvraća i poravnava.

Informer

4. minut - 4:4! Viđen je veliki broj promašaja naših devojaka na startu meča, Kineskinje to kažnjavaju i stižu do izjednačenja.

3. minut - 4:2 za naše devojke! Kina sa linije za slobodna bacanja dolazi do izednačenja, ali Ivon Anderson nam vraća prednost.

2. minut - 2:0 za našu selekciju! Maša Janković postiže prve poene za Srbiju na ovom meču

1. minut - Šteta! Dva promašena zicera Srbije na startu meča. Posle Ivon Anderson i Jovana Nogić je bila neprecizna. Nisu dobro devojke ušle u meč...

13.30 - Prvu petorku Srbije na ovom meču čine Ivon Anderson, Maša Janković, Jovana Nogić, Saša Čađo i Tina Krajišnik.

13:15 - Dobar dan i dobro došli na lajv blog portala Informer. rs, na kojem možete pratiti dešavanja sa meča košarkašica Srbije i Kine.