31.07.2024.

15:12

Foto: Tanjug

Sport

Idemo, devojke, četvrtfinale! Srbija samlela favorizovanu Kinu!

Kineskinje su bile favortikinje, ali im izabranice Marine Maljković maltene nisu dale da dišu. Prethodno, košarkašice Srbije su u 1. kolu bile bolje od Portorikanki, tako da su ovim trijumfom obezbedile četvrtinu finala. Sada ostaje samo da se vidi hoće li Srbija završiti kao prva ili druga u grupi, ali kartu za Pariz i drugu fazu takmičenja je čekirala. 

Informer

Govorile su devojke pre utakmice da su se dobro i psihički i fizički pripremale za Kinu, koja je sjajna, a onim što su pokazale na terenu, jasno je bilo da su dobro odradile posao. Prvu petorku činile su Ivon Anderson, Maša Janković, Jovana Nogić, Saša Čađo i Tina Krajišnik, ali svaka od devojaka koja je dobila šansu odigrala je odlično.

Sjajno su se dopunjale devojke, što je bilo uočljivo već na poluvremenu. Do poluvremena najefikasnija je bila Ivon Anderson sa devet poena. Po šest su ubacile Tina Krajišnik i Jovana Nogić,  a po pet Nadija Smailbegović i Maša Janković. Sa druge strane, izabranice Marine Maljković najviše je namušila Sija Vang, koja je tokom prve dve četvrtine postigla osam poena. Samo su u 15. minutu Kineskinje stigle do izjednačenja, ali to nije dugo trajalo. 

Dominantna je bila Srbija i u nastavku meča, pa je tako treću četvrtinu dobila 17:11. Poslednja deonica je delovala kao da su rivalke Srpkinja pale i čekaju da se završi meč. Tonule su dublje i dublje, a na kraju su izgubile 22 razlike. 

Informer

Najbolje u našem timu bile su Ivon Anderson sa 15 poena, zatim Maša Janković sa 13, Tina Krajišnik 12, Jovana Nogić 11 i Mina Đorđević i Ivana Raco po osam. 

Naredni meč Srbija će igrati protiv Španije u subotu od 13.30 časova. Tada ćemo znati da li u Pariz putuje kao prva ili kao druga iz krupe. Naravno, zbog potencijalno lakšeg protivnika u nokaut fazi, lakše bi bilo da nastupa sa prve pozicije.