31.07.2024.

15:56

Foto: Starsportphoto

Sport

Preteško je bilo pobediti Kinu! Moje igračice su shvatile poruku posle Portorika

Devojke su bile bolje od Kineskinja 81:59 i plasirale su se u četvrtinu finala takmičenja. U odnosu na prvu utakmicu sa Portorikom, kojom selektorka nije bila zadovoljna uprkos pobedi, sada je pohvalila svoje izabranice.

- Važno je da se izdignemo iz svega što je bilo u prvoj utakmici. Mnogo je teško igrati protiv Portorika bilo. Ma sve su mnogo teške. Nego boli što smo tada igrali loše u drugom poluvremenu, ono veze s mozgom nema. Važno je da su igračice shvatile poruku. Čestitam, mnogo je teško dobiti Kimu. Izvanredan tim, najbolje igračice, sve su u jednom timu, ili su u Sičuanu, u dva kluba su podeljene. Liga sa 18 klubova. Imali su pravo na jednog stranca, sad će da uzmu dva, tri. Ugasiće Evropu. A mi smo takav jedan tim pobedile danas. Mnogo su iskusne - istakla je Maljkovićeva. 

Informer

Na pitanje da li je sada lakše kad su ostvarile jedan cilj, odnosno plasirale se u četvrtinu finala, selektorka je istakla da ne gleda tako na takmičenje. 

- Nije bilo cilja, stvarno. Sve što je cilj - pogrešno je. Ne može niko da mi da veći cilj nego što ga ja imam u svojoj glavi. Ovde raditi sa njima svaki dan, boraviti sa njima, pričati sa njima...lakše je bilo u Riju, jer smo tri utakmice izgubili, igrali sramotno, ali smo se posle izvukli. Sada imamo igračice koje ne znaju ništa o OI. Moj jedini fokus je bio da svakodnevnim radom i detaljem držim tim i držim grupu. Svaka sitnica je važna, kad odmaraju, kad spavaju...shvatile su važnost svakog detalja na ovako velikom takmičenju. Igračice su sve prihvatile posle Portorika i vidite rezultat. Nastavljamo potpuno isto, bez velike promene. Dan za danom, trening za treningom, utakmica za utakmicom. Nismo došli sigurno ovde da popadamo svi zajedno - objasnila je Maljkovićeva. 

Informer

Ona je ovaj meč istakla kao jedan od najvećih koje je reprezentacija igrala. 

- Bilo je dobrih utakmica. Ko prati žensku košarku, mogao je da vidi kvalitet centara Brazila, to je bila preteška utakmica, sve je bilo teško. Ali i ovo je odlična utakmica. Ponajveća. Izdvojila bih utakmicu u Australiji, zatim tu u Brazilu i ovu na Olimpijskim igrama, to je svrstava u najveće - zaključila je selektorka.