31.07.2024.

16:50

Foto: AP/Photo

Sport

KRAJ: Zaboravljena je Amerika, demoliran je Portoriko!

Usled poraza od moćnog "drim tima", reprezentativci Srbije su pred imperativom pobede na današnjem i u meču sa Južnim Sudanom (3. avgust).

PORTORIKO - SRBIJA 66:107 (12:24, 23:28, 16:27, 15:28)

Dvorana: Stadion Pjera Moroa

Grad: Lil

Sudije: Hulio Anama (Panama), Huan Fernandez (Argentina), Boris Krejić (Slovenija)

PORTORIKO: Pineiro, Kondit, Hauard, Rid, Alvarado, Tompson, Ford, Klavel, Romero, Ortiz, Toro, Voters

Trener: Nelson Kolon

SRBIJA: Plavšić, Petrušev, Jović, Bogdanović, Marinković, Dobrić, Jokić, Micić, Gudurić, Davidovac, Avramović, Milutinov. 

Trener: Svetislav Pešić

UŽIVO: 

ČETVRTA ČETVRTINA:

40. minut - Majstorija Vasilija Micića i naš plejmeker je takođe dvocifren. Zakucavanje Romera je poslednji koš Portorikanaca, a Micić "ispisao" meč trojkom. KRAJ - 66:107.

Informer

 

39. minut - Upisuje se i Plavšić u strelce! Svi igrači Srbije su postigli po poen, sjajna predstava - 62:100.

38. minut - Dobija priliku da debituje i novi centar Crvene zvezde, Uroš Plavšić.

37. minut - Opao je ritam utakmice, ali to je potpuno očekivano. Razlika je toliko narasla da je pitanje pobednika odavno rešeno - 60:96.

36. minut - Upisao se u strelce i Davidovac. Odlično koristi prve minute na susretu krilo Crvene zvezde - 57:94.

35. minut - Razigrao se Vasa Micić i to je jako dobar prizor za navijače Srbije. Mnogo će zavisiti u našoj budućoj igri od plejmejkera Šarlota - 56:92.

Informer

 

34. minut - Sva je prilika da će "orlovi" ubaciti popularnu "stotku" Portorikancima. Potpuno su pregaženi protivnici - 56:90.

33. minut - Razigrali su se svi u redovima Srbije. Odličan potez Micića ispratio je Gudurić prelepim pogotkom za dva - 56:88.
31. minut - Ogromna snaga Srbije je centarska linija. Milutinov odlično menja Jokića danas - 51:83.

TREĆA ČETVRTINA:

30. minut - Kakav potez Jovića. Pustio je čuvara da skoči u prazno i mirno se namesti i pogodi trojku - 51:79.

Informer

 

29. minut - NBA kombinacije! Pas iza leđa Bogdanovića i lak posao za Jokića. Uzvraća Ortiz lepim prodorom i pogotkom - 51:76.

27. minut - Nemoćni su Portorikanci kada Jokić primi loptu. Maestralna igra pod obručem i poeni za centra Srbije - 46:72.

26. minut - Jović poentira, a Jokić beleži osmu asistenciju. Aktuelni MVP NBA lige uz to ima i po deset poena i skokova - 43:64.

25. minut - Svesni su Portorikanci da nemaju šta da izgube, pa su znatno pojačali intenzitet u odbrani. Mnogo udaraca i kontakta sa našim košarkašima.

24. minut - Tako se igra! Izvrsna kontrola u odbrani i jako precizne kontre uništavaju odbranu Portorika - 43:62.

23. minut - Odlična kombinacija centara Portorika i ponovo je Romero u poziciji da postigne koš. Petrušev je to sprečio prekršajem - 40:58.

Informer

 

22. minut - Počeli su dobro Portorikanci, ali sledi najbolja moguća reakcija. Trojku je pogodio Avramović na pas Jokića - 40:58.

21. minut - Dobar napad Portorikanaca na početku drugog poluvremena. Zakucava Romero nakon lepe kombinacije - 37:52.

DRUGA ČETVRTINA: 

Okončano je prvo poluvreme, ali naši reprezentativci nisu stigli do poena. Pokušali smo da proigramo Jokića, ali je Micićevo dodavanja završilo u autu - 35:52.

20. minut - Kao od šale Jokić rešava duele 1 na 1 pod košem. Ne mogu da mu ispariraju centri Portorika - 30:52.

19. minut - Sjajna trojka Tompsona u padu. Uprkos impresivnom pogotku prednost Srbije je dostigla 20 razlike - 28:48.

Informer

 

18. minut - Odlično funkcioniše kombinacija Jokića i Petruševa. Krilni centar Srbije ima 12 poena i najefikasniji je pojedinac na meču - 25:43.

17. minut - Pokušava Kolon konstantnim izmenama da pronađe pravu petorku. Deluje kao da su svi u redovima "orlova" raspoloženi za igru - 23:41.

16. minut - Hrabar prodor Avramovića nagrađen je faulom. Novi igrač moskovskog CSKA precizan sa linije slobodnih bacanja - 20:39.

15. minut - Pokušali su Portorikanci da zbune naše nekom vrstom zone, ali je to prouzrokovalo preuzimanje nižeg igrača Nikole Milutinova, pa je bivši centar Partizana lako rešio tu situaciju - 18:35.

14. minut - Opet je Micić demonstrirao umeće driblinga i poentiranja iz reketa. Mora Kolon da pozove tajmaut kako bi prekinuo seriju Srbije od 7:0 - 18:33.

Informer

 

13. minut - Odlična reakcija na tajmaut "orlova". Dobrić je pogodio za tri, a onda je Micić jako dobro probio i poentirao na obruču - 18:31.

12. minut - Trojkom reaguju Portorikanci, precizan je Ford - 15:26. Na isti način nas kažnjava i Ortiz, pa je Pešić prinuđen da zatraži minut odmora - 18:26.

11. minut - Milutinov otvara drugu deonicu poenima sa linije za slobodna bacanja - 12:26.

PRVA ČETVRTINA:

Kakav šou-tajm u Lilu! Vasa Micić bez gledanja do Milutinova, a centar Olimpijakosa silovito zakucava pored nemoćnih čuvara - 12:24! Kraj prve četvrtine.

Informer

10. minut - E, sada se pokažite. Seo je Nikola Jokić da odmori, a dobro je poznato kako smo se protiv Amera proveli dok je Somborac bio van parketa - 12:22.

9. minut - Tu je Jokić! Lako je kada imate najboljeg na planeti. Pokupio je promašaj Micića i uz faul Romera pogodio - 12:20.

8. minut - Nešto mirniji period i bez mnogo poena naših igrača. Pogodio je Jović jedno slobodno bacanje - 12:18.

Još jedan pogodak iz daljine za Portorikance. Ovoga puta je precizan Klavel - 12:18.

7. minut - Uzvraćaju istom merom preko Devona Rida. Nekadašnji NBA igrač postiže prve poene na meču - 9:17.

6. minut - Insistiraju Portorikanci na šutu za tri poena, ali je uvek podignuta ruka naših čuvara. Sa druge strane Bogdanović tih problema nema. Ide trojka za kapitena - 6:17.

Informer

 

5. minut - Ponovo Jokić zatvara prilaz našem obruču i proigrava Petruševa. Krilo Olimpijakosa ponovo završava na obruču Portorikanaca, tajmaut Kolon - 6:14.

4. minut - Fenomenalno igra Filip Petrušev u ovim momentima. Portorikanci dolaze do poena preko svog najboljeg igrača, Hosea Alvarada - 6:10.

3. minut - Jokić lupa blokadu Pineiru i onda sjajno proigrava Petruševa koji pogađa - 2:6.

2. minut - Sjajna odbrana Srbije na startu meča. Muče se protivnici da dođu do pozicije za šut. Odličan prodor Bogdanovića i asistencija za Petruševa - 2:4.

1. minut - Propustili su Portorikanci prvi napad, ali su naši momci bili bolji. Ubacio je Jokić iz blizine - 0:2.

PRE MEČA:

17.14 -  Petrušev, Bogdanović Marinković, Jokić i Avramović počinju utakmicu.

17.11 - Intoniraju se himne i uskoro nas očekuje početak meča.

17.10 - Portorikanci su izuzetno brza i atletski moćna ekipa, pa se očekuje takozvana "jurnjava" po terenu, odnosno mnogo kontranapada i brzih rešenja na nespremnu odbranu.

17.00 - Ismael Romero je igrač kome će zaduženje biti Nikola Jokić. Pretpostavka je da će centar Denvera od starta biti izložen ogromnom pritisku i konstantnim udvajanjima, pa će mnogo u našem napadu zavisiti od bekova.

Informer

Romero protiv Gabrijela iz Južnog Sudana

16.55 - Okosnicu Portorikanaca čine NBA igrač Hose Alvarado, Ajzea Pineiro i Tremon Voters. Svi su sposobni da ubace veliki broj poena, dok je Alvarado poznat i kao jedan od najboljih defanzivaca na bekovskoj poziciji u najjačoj ligi sveta.

Informer

Hose Alvarado

16.50 - Dobrodošli na tekstualni prenos uživo meča između Portorika i Srbije.