31.07.2024.

17:02

Foto: Masha Bandjur

Sport

SKANDAL! Sukob Bokserskog saveza Srbije i MOK-a zbog ukradene medalje: Slali su nam nepristojne ponude!

Novi dan - novi skandal na Olimpijskim igrama! Srpska bokserka Natalija Šadrina eliminisana je u četvrtfinalu turnira pošto je nakon sramne sudijske odluke pobeda pripala Kineskinji - Venlu Jang. Troje bodovale su izjednačeno, dve su bile na strani srpske bokserke, ali je onda prevagu doneo broj osvojenih rundi!? 

Iz Bokserskog saveza Srbije odmah su najavili žalbu usled katastrofalnog suđenja na Olimpijskim igrama, a vrlo brzo je svoj sud o tome dao i član Upravnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta - Nenad Lalović. 

- Ne znam kako je pobeda dodeljena Kineskinji. Zaista ne razumem sudije i njihove kriterijume. I u džudou mi neke stvari nisu bile jasne, a ovde pogotovo. Troje sudija je glasalo za egal, a dvoje za našu bokserku. Kasnije u preglasavanju to troje je dalo pobedu Kineskinji. Stvarno mi ništa nije jasno. Pratio sam meč preko aplikacije i bio sam ubeđen da će pobeda pripasti Nataliji. Uvek ima prostora za žalbu. To je sada na Bokserskom savezu i OKS. Pitanje je da li je moguće promeniti odluku, ali ima dva dana do 1/2, ako se ne varam pa možda se i može nešto uraditi - rekao je Lalović. 

Vrlo brzo nakon njegovog oglašavanja - prvo čovek Bokserskog saveza Srbije - Nenad Borovčanin, oglasio se za "Informer" i istakao kako će Olimpijski komitet uložiti žalbu, ali mimo toga što je Lalović rekao. Borovčanin dodaje da srpski član u UO Međunarodnog olimpijskog komiteta brani samo svoje interese što je mnogo puta do sada pokazao. 

- Savez je odmah uložio žalbu, a zatim je to učinio i Olimpijski komitet po sugestiji gospodina Lalovića, ali mislimo da je to samo njegov izgovor. Ne verujem da štiti bilo čije interese sem svoje, to je pokazao tokom poslednjih nekoliko godina. Pre meča nam je slao neprimerene poruke za čoveka na tako visokoj poziciji, nadam se da ćemo u budućnosti voditi računa ko će predstavljati Srbiju u tako značajnim organizacijama - rekao je Nenad Borovčanin, a potom dodao. 

Informer

 

- Ako se država i predsednik Vučić toliko bori da svi mi imamo uslove i nagrade, ne može jedan čovek koji je kao Lalović da nam šalje poruke i nepristojne ponude. To nije primereno. Ne vidim razlog da se on bori samo za sebe kao član UO Olimpijskog komiteta Srbije ako se mi svi borimo za Srbiju. 

Borovčanin je istakao kako se radi o nepristojnim ponudama i nekulturnim porukama, ali o detaljima nije želeo da govori dok traju Olimpijske igre. On će, u dogovoru sa Ministrom sporta, o tome pričati tek nakon turnira u Parizu. 

- Tek nakon Olimpijskih igara ću govoriti u tome ukoliko se Ministar sporta usaglasi da uradimo to. Pre njega je poslao poruke svima nama koji brinemo o rezultatima za naš sport. U šoku sam... Mnogo sam se potresao - rekao je prvi čovek Bokserskog saveza Srbije.