31.07.2024.

19:15

Foto: EPAimages

Sport

Šteta, šteta, šteta... Srbija bila nadomak čuda protiv olimpijskih šampionki!

Furiozno su srpske odbojkašice otvorile takmičenje na Olimpijskim igrama pošto su sa 3:0 deklasirale Francusku u prvom kolu. Upozorio je Đovani Gvideti da će već od narednog kola postao biti teži - tako je i bilo. Aktuelni olimpijski šampion - Amerika, izašla je na parket dvorane "Južni Pariz" silno motivisana da savlada našu reprezentaciju. Imale su Amerikanke 2:0 i sjajnu igru, uspela je Srbija da se vrati na 2:2, ali snage za preokret nije bilo. Na kraju - 3:2 (25:17, 25:20, 20:25, 14:25, 17:15).

Delovalo je da će odbojkašice biti lako savladane budući da je Amerika bez mnogo problema osvojila prva dva seta. Bolje su naše protivnice otvorile i treći set, ali je onda Srbija - proradila. Tokom čitavog meča Aleksandra Uzelac bila je izuzetna, a sve je naplatila u trećem setu koji je Srbija dobila sa 25:20 i najavila preoket. 

U četvrtom - ista priča, ali od starta. Srbija je dominirala, imala pet poena prednosti tokom čitavog seta i poravnala rezultat u Parizu na 2:2... Usledila je drama u Parizu! 

Informer

 

Srbija je bolje otvorila peti set, imala dva poena prednosti, ali je uzvratila Amerika i došla do tri meč lopte. Spasile su naše odbojkašice sve tri, no, četvrta je bila presudna... 

Amerikanke su poražene u prvom kolu Olimpijskih igara i bilo je jasno da će aktuelne šampione morati bolje protiv Srbije. Ogbogu je bila silno motivisana na startu meča, ali je vrlo brzo četa Đovani Gvidetija pronašla pravi ritam i došla do preokreta - 14:12. Ipak, bio je to početak kraja za naše odbojkašice u prvom setu budući da su Dejvis i Ogbogu furioznom igrom vratile vođstvo SAD-u za konačnih 25:17 u Parizu. 

Informer

 

Srbiji je u prvom setu nedostajala Tijana Bošković, nije se proslavila ni Maja Ognjenović, a jedina raspoložena za igru bila je Aleksandra Uzelac. Početak drugog seta prošao je u istom ritmu, Gvideti je čak Boškovićku morao da izvadi iz igre, ali ni to nije donelo nikakav boljitak sve do tajm-auta pri rezultatu 12:7 za Ameriku. 

Uspela je Srbija da pronađe kakav-takav napadački ritam preko Maje Aleksić i Tijane Bošković, ali je i to bilo kratkog daha. Vašington i Skiner su pravile ogromne probleme na mreži, a dobri servisi Pulmerove obezbedile su Americi osvajanje drugog seta.