31.07.2024.

19:00

Foto: AP/Photo

Sport

Pukla stotka u Lilu! "Orlovi" demolirali Portoriko za prvu pobedu na OI

Izabranici Svetislava Pešića svesni da nemaju pravo na kiks posle poraza od Amerike (110:84) na startu takmičenja, ozbiljno su pristupili duelu sa karipskom selekcijom. "Orlovi" su timskom igrom, raznovrsnim napadima i sjajna odbranom razbili na paričiće Portorikance i stigli na korak do plasmana u narednu fazu takmičenja.

Najefikasniji u našem timu bili su Filip Petrušev sa 15 poena, Nikola Jokić je imao dabl dabl učinak sa 14 poena i 15 skokova, dok su Bogdan Bogdanović i Vasilije Micić postigli po 13. U redovima Portorika jedini dvocifrenu su bili Kristofer Ortiz sa 19 i Ismael Romero sa 10 koševa. 

Informer

 

Od prvog minuta "orlovi" su diktirali ritam, posebno su raspoloženi bili Nikola Jokić i Filip Petrušev. I dok je trostruki MVP skupljao skokove, centar Olimpijakosa je dominirao u napadu i skupio deset poena, pa smo brzo poveli sa 14:6. Bio je primoran selektor Portorikanaca u nadi da zaustavi razigrane "orlove". Ipak, to nije pomoglo, a Petrušev se priključio i Bogdan Bogdanović i trojkom digao na noge srpske navijače u Lilu za prvu dvocifrenu prednost - 17:6. Uzvratio je rival i trojkama Hauarda i Ortiza i prepolovio našu prednost, ali su na drugoj strani odgovorio Jokić, a potom je zakucao i Milutinov za kraj prve deonice - 24:12.

Informer

 

Na krilima dobre završnice prve četvrtine, nastavili su Pešićevi puleni da igraju raznovrsno napadački i u drugoj. Probudio se i Vasa Micić, pa je naš tim brzo otišao na velikih 21 razlike - 46:25. Pokušali su Portorikanci nekom vrstom zonske odbrane da poremete srpske košarkaše, ali nisu imali rešenja za sjajnog Jokića koji je u završnici servirao rivalu šest lakih poena i omogućio našem timu da na odmor ode sa 52:35.

Informer

 

Nešto sporije smo otvorili treću četvrtinu što je protivnik iskoristio i prvo kaznio zakucavanje Romera, a potom je i Voters pogodio trojku i smanjio na 52:40. Ipak, tada su se "orlovi" naljutili, zategli su odbranu, dok su na drugoj strani trojke pogodili Bogdanović i Avramović i vratili prednost na plus 20.

Informer

 

Puni samopoudazanja i bez ikakvog pritiska igrali su "orlovi", pa je prednost iz napada u napad rasla na maksimalnih plus 28 (79:51) pred poslednjih deset minuta igre. Već tada je bilo jasno pitanje pobednika, pa je poslednja četvrtina protekla u egzibicijama naših košarkaša, koji su atraktivnim potezima zabavljali publiku u Lilu. 

Naše momke u poslednjem kolu C grupe u subotu od 21 čas očekuje duel sa Južnim Sudanom.