31.07.2024.

22:10

Foto: Starsportphoto

Sport

Davidovac jasan: Kada se ukazala šansa jurili smo rezultat!

Srpski košarkaši ubedljivo su savladali Portoriko u drugom kolu Olimpijskih igara i tako napravili krupan korak ka plasmanu u narednu fazu takmičenja. Selektor Pešić iskoristio je ubedljivu prednost da na parket pošalje Dejana Davidovca koji je danas upisao prve minute tokom ovog leta u nacionalnom timu budući da je tokom prethodnih nedelja imao problema sa povredom. 

- Bilo mi je smešno kao da sam bio van terena jako dugo, ali i jesam. Dugo me nije bilo tu, drago mi je što sam se vratio i što smo odigrali ovako dobro. Pripremali smo se da ih pobedimo, nismo razmišljali o koš-razlici dok nam se nije ukazala šansa, počeli smo tada da jurimo rezultat. Sada razmišljamo samo o Južnom Sudanu i spremamo se za njih - rekao je Davidovac nakon pobede. 

Srbija se vratila na pobednički kolosek nakon što je u prvom kolu doživela ubedljiv poraz protiv reprezentacije Amerike. Razočarenja nije bilo zbog činjenice da su "jenkiji" prvi favorit za zlato u Parizu. 

- Nismo bili utučeni, znamo šta je Amerika, ali mislim da nismo zaslužili tako ubedljiv poraz, desilo se... Fokus nam je na prvoj sledećoj utakmici. I na Svetskom prvenstvu je Južni Sudan delovao dobro, ove godine su još bolji, opasni su - atletski moćni, ali mislim da smo bolja ekipa. 

Imali su "orlovi" danas veliku podršku navijača, a Davidovac dodaje da im njihovo prisustvo znači. 

- Drago mi je što ima ovoliko navijača, tako je bilo i u Manili prošle godine. Znači nam njihova podrška i nadam se da ćemo dogurati što dalje - poručio je srpski reprezentativac.