31.07.2024.

19:42

Foto: Tanjug/AP

Sport

Selektor Pešić zadovoljan: Žive od šuta, a to smo im oduzeli - fantastična odbrana!

Košarkaška reprezentacija Srbije deklasirala je Portoriko rezultatom 107:66 u meču drugog kola grupe C Olimpijskih igara. Selektor "orlova" - Svetislav Pešić, bio je zadovoljan na meču posebno reakcijom ekipe u trećoj četvrtini nakon sugestija koje su dobili tokom poluvremena. 

- Od samog početka smo energetski bili na visokom nivou, dali smo svoj maksimum. Bilo je problema u odbrani, nismo uspeli da zaustavimo šut iz kornera, ali ono što je najvažnije za mene je da je to izgledalo jako dobro u trećoj četvrtini. Iskusan su tim koji živi od šuta, to smo im oduzeli i izbacili njihova dva najbolja igrača. Timska odbrana je bila sjajna na Alvaradu i Votersu, a posebne zasluge idu igračima koji su ih čuvali - rekao je Svetislav Pešić, a potom dodao. 

Informer

 

- Važno je da igrači daju maksimum, bilo je to na visokom nivou. Razlika je bila prevelika, ali je to proizvod naše fantastične odbrane. Kada igramo ovako onda do izražaja dolazi naš ogroman napadački talenat. 

Danas je svoje prve minute upisao Dejan Davidovac koji se oporavio od povrede i biće spreman za nastavak Olimpijskih igara. Ističe Pešić da on i Jović polako ulaze u ritam, te da će biti veoma bitni do kraja turnira. 

- Davidovac polako ulazi u ritam, on i Jović nemaju dovoljno treninga i igre sa timom, ali su jako važni. Za Davidovca je malo lakše, poznaje sistem do kraja, od početka programa je sa nama. Nikola vuče povredu, malo se i plaši, to je sve iza njega, zato dobija minute koje bi mogle da damo nekim drugim igračima - objašnjava selektor Srbije. 

Nikola Jokić danas je mogao da postane četvrti igrač sa tripl-dabl učinkom na Olimpijskim igrama pošto mu je za tako nešto nedostajala samo jedna asistencija. Srpskog centra nije bilo na terenu u četvrtoj deonici, a selektor nije želeo da priča na tu temu. 

- Nismo znali ništa što se tiče Jokića - podvukao je Pešić.