31.07.2024.

21:06

Foto: Reuters

Sport

Sad je stvarno kraj za Rafu! Nadal i Alkaraz ispali sa OI

Tandem "crvene furije" je u četvrtfinalu ubedljivo izgubio od američkog dubla Radživa Rama i Riharda Krajičeka sa 6:2, 6:4 posle samo sat i po vremena borbe na šljaci Rolan Garosa. Iako su Amerikanci kao četvrti nosioci bili favoriti u ovom duelu, očekivalo se da će španski asovi biti bolji.

Informer

 

Ipak, loše je krenulo po Nadala i Alkaraza, pošto su već u prvom gemu pretrpeli brejk. Pokušavala je "furija" da se vrati u igru, alu su Amerikanci sigurno servirali, a onda u sedmom gemu još jednom uspešno napali servis protivnika i prvi period ubedljivo dobili sa 6:2.

Rafa i Karlitos su daleko veći otpor pružili u nastavku, servirali su mnogo bolje, pa je sve do sedmog gema nije viđeno nikakvo uzbuđenje. Amerikanci su tada iskoristili prvu brejk loptu i stigli do nove prednost. Imao je španski tandem šansu da se u gemu odluke možda i vrati u meč, ali su propustili tri brejk prilike, pa su četvrti nosioci prošli u polufinale. 

Informer

Nadal je tako možda odigrao i svoj poslednji meč u karijeri, pošto je prethodno u singl konkurenciji ispao već u drugom kolu, kada ga je srpski teniser Novaka Đoković razbio sa 6:1, 6:4. S druge strane, Alkaraz nastavlja borbu u singlu gde će mu rival u četvrtfinalu biti Amerikanac Tomi Pol.