31.07.2024.

21:37

Foto: Bokserski savez Srbije

Sport

Abasov eliminisan sa Olimpijskih igara, Srbija ostala bez predstavnika u boksu!

Naš reprezentativac je u meč ušao s velikim oprezom, ali kada je shvatio da protivnik preti iz daljine, odlučio je da poveća intenzitet i pronađe pravu priliku za udarac. U prvoj rundi se dobro snalazio i pokazao bolju igru od protivnika, ali nije stekao prednost. 

Kako je krenula druga runda, Ričardson je postao agresivniji i krenuo s intenzivnim pritiskom na Abasova, pokušavajući da preuzme kontrolu nad borbom. Međutim, srpski bokser je pokazao izvanrednu sposobnost prilagođavanja, brzo se vratio u igru i uspeo da izjednači situaciju. Došlo je i do klinča između dvojice boksera, ali je Ričardsonn izašao kao pobednik. 

U trećoj rundi, Vahid je ušao sa velikim entuzijazmom, spreman da reši sve dileme. Iako je primio dva upozorenja od glavnog arbitra, uspeo je da iskoristi nekoliko promašaja protivnika i da odredi tempo borbe. Runda je završena serijama kratkih, ali preciznih udaraca srpskog reprezentativca.

Sudija iz Maroka je prve dve runde bodovao za Abasova, a njegov kolega sa Šri Lanke za Ričardsona, pa je ishod borbe ostao podređen ocenjivanjem tokom poslednjih 180 sekundi.

Vahid je ujedno bio i poslednji srpski reprezentativac u boksu, pošto su pre njega eliminisane Sara Ćirković i Natalija Šadrina.