01.08.2024.

06:00

Foto: Foto: EPA Images, Reuters, Tanjug/AP

Sport

Šesti dan na OI u Parizu! Lazar se bori za medalju, dupli program za basketaše, Nole večernja poslastica!

Po nekom nepisanom pravilu, strelci će otvoriti i šesti dan takmičenja u Parizu! Posle Damira Mikeca i Zorane Arunović, sada će se za medalju boriti i Lazar Kovačević, pred kojim je veliki izazov u finalu discipline 50 metara trostav, vazdušna puška. On je bio peti u kvalifikacijama, sa rezultatom 9,867, pa će ovog jutra, od 9.30 časova, pokušati da se domogne nekog odličja.

Odmah posle njega, od 10.05 časova, na teren će istrčati srpski basketaši 3x3, koje danas očekuje dupli program. Priliku da se izvade za jučerašnji neočekivani poraz od Kine, "orlovi" će imati protiv Holandije.

Od 10.30 časova na tatami izlazi naš džudista, Aleksandar Kukolj, u kategoriji do 100 kilograma. Prethodni pokušaji srpskih predstavnika u ovom borilačkom sportu bili su neuspešni, pošto su eliminisani Milica Nikolić, Stefan Bunčić, Marica Perišić i Nemanja Majdov.

Već u 10.40 časova, u B finalu, veslaće Nikolaj Pimenov i Martin Mačković (dubl skul), a pola sata kasnije u bazen ide i Andrej Barna, u kvalifikacijama na 50 metara slobodnim stilom.

Informer

 

Šansu za popravni imaće i vaterpolisti Srbije kojima, nakon blamaže protiv Australije, danas sledi odmeravanje snaga sa Španijom (12.05)

Šlag na torti i svakako najveći događaj dana je četvrtfinale u tenisu. Naš Novak Đoković i Grk Stefanos Cicipas igraće od 19.00 časova za plasman u polufinale OI.

Za kraj, ponovo basketaši, samo što će im ovog puta protivnik biti domaća selekcija - Francuska (22.35).