01.08.2024.

06:55

Foto: profimedia

Sport

Šiptari na aparatima! Komentator Eurosporta rekao istinu usred prenosa o lažnoj državi i oduševio Srbe

Adel Šabović se takmičio na 100 metara slobodno, a društvene mreže su eksplodirala posle izjave komentarora, koji je rekao istinu.

"Momak rođen i odrastao u Njujorku, njegova porodica već decenijama živi u Sjedinjenim Američkim Državama. Eto, on nastupa za južnu srpsku pokrajinu Kosovo", rekao je komentator.


Usledile su pohvale na račun komentatora na društvenim mrežama: "Komentatoru ja plaćam večeru", "Komentatoru 30 litara rakije od mene, neka se javi ako ovo vidi! Bog ga blagoslovio", "Bravo za komentatora","Sad u publici da bude Čavic sa majicom "Kosovo je Srbija'", "Komentator je kralj",  bili su neki od komentara.

Inače, pred počerak Olimpijskih igara pomenuti plivač je bio deo skandala.  Plivački savez tzv. Kosova oglasio želeo je da ga spreči da se takmiči pod zaustavom lažne države jer je kako su rekli Srbin. 

"Videli smo divlju kampanju u kojoj se Adel naziva Srbinom, a u nekim slučajevima Rusom, i mislimo da je to kampanja koja ne bi trebalo da se dešava na Kosovu", rekao je Ardian Hamiti, prvi čovek Plivačkog kluba "Ilirida". Plivač Univerziteta Prinston živi u Sjedinjenim Američkim Državama, a odbio je Francusku jer je želeo da nastupa za tzv. Kosovo u Parizu.