01.08.2024.

09:32

Foto: printscreen

Sport

Olimpijac ispovraćao dušu! Drvlje i kamenje po gradonačelnici Pariza zbog Sene! (VIDEO)

Ruku na srce, dešava se da sportisti ponekad povraćaju zato što je trijatlon jedna od najtežih disciplina, koja iziskuje krajnje napore, pa nije prvi put da neko "ispusti dušu" nakon što ispliva 1.500 metara, zatim trči 10 kilometara i vozi bicikl 40 kilometara!

No, mnogi su posumnjali da je ugroženo zdravlje sportista, pa su opeleli po gradonačenici Pariza,  Ani Hidalgo, koja je insistirala da se ovo takmičenje održi na Seni, iako je poznato da je voda lošeg kvaliteta i da je strogo zabranjeno plivanje u toj reci.

Da bi demantovala priče, okupala sama, ali kada je došlo vreme za takmičenje javljeno je da je nivo ešerihije koli u vodi preveliki i otkazani su svi treninzi!

Zbog toga je muško takmičenje u plivanju pomereno za dan, a nakon scene povraćanja krenula je lavina komentara na društvenim mrežama.

" Svetska trijatlon organizacija i Pariz 2024 ponavljaju da je prioritet zdravlje sportista, a testovi koji su napravljeni danas na Seni pokazuju da kvalitet vode nije pokazao dovoljne garancije koje bi dozvolile da se takmičenje održi. Nažalost, meteorološka situacije je van naše kontrole, tako da kiša koja je padala 26. i 27. jula u Parizu može da pokvari kvalitet vode. Iako je bilo popravljanja kvaliteta u poslednjim satima, očitavanja na pojedinim delovima reke pokazala su da su iznad prihvatljivih granica za takmičenje", pisalo je u prvom saopštenju Svetske trijatlon organizacije. 

Inače, Francuzi decenijama pokušavaju da očiste Senu, a sada su za Olimpijske igre u tu svrhu dali čak 1.500.000.000 evra ali nije previše pomoglo.