01.08.2024.

12:49

Foto: AP PHOTO

Sport

Fascinantan rekord Novaka! Samo je on ovo uradio na Igrama

Nole je pobedio Dominika Kepfera sa 2:0 u setovima i postao prvi teniser u istoriji, koji je na četiri olimpijska turnira došao bar do četvrtfinala, ali nije to jedini rekord koji je oborio.

Pored toga, Đoković je sa 37 godina i 61 danom postao i najstariji teniser još od 1988. godine, koji je došao do četvrtfinala u singlu. Prvi iza Novaka na listi je Žeremi Šardi, koji je u Tokiju nastupio sa 34 godine i 162 dana. Takođe, na listi su i Kei Nišikori i Rodžer Federer. Takođe, Nole je prvi igrač koji je pobedio na 15 mečeva u singu na Olimpijskim igrama još od Seula 1988. godine.

Novak Đoković i Stefanos Cicipas se za polufinale Olimpijskih igara bore od 19 časova. Pobednik ovog duela će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča između Aleksandra Zvereva i Lorenca Mizetija.  Novak i Stefanos će odigrati 14. međusobni meč, a Srbin vodi 11:2. Dobio je deset poslednjih, Cicipas se verovatno ne seća kada je pobedio našeg asa. Bilo je to pre pet godina, na masters u Šangaju. Posle toga je naljutio Đokovića, pa mu je postao redovna mušterija. Grku sigurno nije bilo dobro kada je video da igra protiv Srbina.

Informer

Nole je apsolutni favit protiv Grka u kladionicama sa kvotom 1,33, dok je na Cicipasa 3,5. Kvota da će naš teniser dobili meč sa 2:0 je 1,93, a da će pobediti sa izgubljenim setom četiri. S druge strana, pobeda Cicipasa u dva seta se plaća kvotom sedam, a 2:1 - 7,5. Možete da se kladite da će u prvom setu biti taj-brejk kvota je 4,5, a da neće  1,22. Da Nole dobija prvi set kvota je 1,42, a Stefanos tri.