01.08.2024.

13:59

Foto: Reuters

Sport

Dobro je da nismo potonuli!? Šta li je vaterpolista Ćuk hteo da kaže

Jasno je da je iskusni igrač na poziciji levog krila želeo da kaže da su srpski igrači pružili jak otpor aktuelnom prvaku Evropu i psihološki se digli posle šokantnog poraza od Australije u prethodnoj rundi.


- Bolja naša igra nego u prošlom susretu, bolja energija, ali nedovoljno da pobedimo Španiju. Oni su sigurno jedan od favorita za zlato. Mene raduje što nismo potonuli, što smo vratili energiju, a sad imamo dve odlučujuće utakmice. Možemo da pobedimo i Mađarsku i Francusku sa ovakvim pristupom kao danas - rekao je Ćuk.


Pred "delfinima" je sad jasna situacija. Trenutno se nalaze "ispod crte", a da bi se vratili među četiri najbolja u grupi i izborili plasman u četvrtfinale potrebno je da slave u oba predstojeća meča. Prvo protiv Francuske u subotu (19.30), a onda i protiv Mađarske u ponedeljak 5. avgusta (12.00).


- Moramo još neke stvari da popravimo, da budemo precizniji, i u napadu i u odbrani. Nivo agresivnost i želje je bio dobar, nadam se da će leći sve to već na sledećem meču. Nedostajalo nam je i malo samopuzdanja, a njihovo veće iskustvo došlo je do izražaja. Nama najviše znači da smo mogli da im pariramo do pred sam kraj utakmice - konstatovao je Ćuk.
 

Informer

Selektor Uroš Stevanović takođe je relativno mirno prihvatio poraz uz reči da Španija nije rival "za vađenje fleka".


- U situaciji u kakvoj smo se našli posle Austrialije, nije bilo realno da se vadimo danas i podižemo samopuzdanje. Španija nije takav protivnik. Izgubili smo utakmicu na početku četvrte četvrtine. Na 10:9 imali smo tajm-aut, igrača više i trebalo je da odigramo drugačije, a mi smo u sledećem napadu primili gol. To je već neko iskustvo i samopouzdanje i sigurnost u igri, koju mi nismo mogli da imamo u ovom trenutku. Imali smo reakciju, pokazali čvrst karakter, jer smo se digli posle Australije. Imamo još dve utakmice, moramo da pobedimo obe da bismo bili u četvrtifnalu. Možemo li? Verujemo da možemo da pobedimo oba meča. Pokazali smo danas kako možemo da igramo, a Španci su najjači rival, kandidati za zlato, najjači u grupi i generacija koja igra na vrhuncu - rekao je Stevanović.