01.08.2024.

15:09

Foto: printscreen

Sport

Bura u Parizu ne prestaje! Nisam povraćao 1, nego 10 puta! Sportista pokrenuo novu lavinu!

Snimak na kojem se vidi kako trijatlonac povraća nakon takmičenja obišao je svet,  a nakon završetka nadmetanja otkrio je da to nije učinio samo jednom.

- Da li sam povraćao jednom? Ne, povraćao sam 10 puta! Poslednja četiri kilometra su bila smrtonosna, počela je mučnina i bilo mi je jako vruće! Dao sam sve što sam imao. Došlo je od oštećenja Ahilove tetive, traume, uganuća... Ponosan sam na ono što sam uradio - otkrio je kanadski triatlonac, koji je završio na devetoj poziciji sa vremenom 1:44:25. 

Mnogi su posumnjali da je ugroženo zdravlje sportista, pa su opeleli po gradonačenici Pariza,  Ani Hidalgo, koja je insistirala da se ovo takmičenje održi na Seni, iako je poznato da je voda lošeg kvaliteta i da je strogo zabranjeno plivanje u toj reci.

Ljubitelji sporta i mnogi učesnici bili su ogorčeni što se takmičenje održava u reci koja je decenijama zagađena, ali "uronjene" u kontroverzu zbog stanja kvaliteta vode u Seni, osvajačice medalja Kasandra  Bogran (zlato), Džuli Deron (srebro) i Bet Poter (bronza), oglasile su se i rekle da je sve bilo na zadovoljavajućem nivou.  

- Lično mislim da je voda bila u redu, mislim da nam je najteža bila struja dok smo plivali uzvodno, ali uspeli smo! Verujem u organizaciju Svetskog triatlona. Odložili su mušku trku do danas da bismo bezbedno plivali - rekla je Bet Poter i dodala da pored toga što još uvek nemaju rezultate kvaliteta vode, da svi sportisti koji su učestvovali u triatlonu moraju da prođu zdravstvene preglede.

- Slažem se sa Bet. Plivanje je prošlo dobro tokom trke i svi verujemo da nas vlasti i organizatori čuvaju - podržala su je Džuli Deron i Kasandra Borgan.  

Ove izjave su se suprotstavile mnogim mišljenjima sportista koja su izašla u javnost ovih dana, a ogranizatorima je i te kako važno da nije propalo čak 1.500.000.000 evra uloženih u to da Sena bude spremna za Igre.