01.08.2024.

16:21

Foto: profimedia

Sport

Idemo u četvrtfinale! Jakšić i Rašović: Srušićemo Francuze i Mađare

Računica je jasna - "delfini" moraju da dobiju Francusku u subotu (19.30), a onda Mađare u ponedeljak 5. avgusta (12.00). Jedan poraz u ta dva meča najverovatnije bi značio eliminaciju u grupi, a s obzirom na to da je Srbija jedva pobedila samo Japan i izgubila od Australije i Španije, jasno je da naše momke čeka pakleno težak posao.

Informer

Jakšić je, međutim, optimista.
- Verujem da ćemo biti bolji u naredna dva meča, siguan sam, ali moramo to da pokažemo u bazenu, a ne samo da pričamo - rekao je igrač Novog Beograda.
On smatra da je Srbija odigrala dobar meč protiv Španije, odnosno da je bila ravnopravna tri četvrtfine.
- To je svakako bila bolja utakmica nego ona protiv Australije, ali nedovoljno za nešto više. Držali smo se tri četvrtine, ali poklekli smo kad smo primili dva gola zaredom. Sve u svemu, bilo je mnogo bolje nego što je bilo, ali ovaj rezultat i dalje nije ono što smo mi planrali da uradimo na ovim Igrama. Nadam se da ćemo se u naredna dva meča dići i pokazati nivo igre koji želimo i koji smo planirali - konstatuje Jakšić.

Sa njim je saglasan i Strahinja Rašović, koji je čestitao saigračima na borbenosti.

Informer

Strahinja Rašović


- Mogu da kažem da se ekipa borila, nemam zamerke. Čestitamo Špancima na pobedi, a ovo je recept za naredne dve utakmice u grupi. Bilo je čvrsto, imali smo situacije da uhvatimo priključak, nekoliko puta da izjednačimo... Sve do druge polovine poslednje četvrtine bilo je izjednačeno. Treba uvek malo da te pogura sreća, a mi smo na 9:8 imali dva igrača više i nismo ih iskoristili. Ako budemo igrali ovako protiv Francuske, biće dobro. To je utakmica koja se mora pobediti, Francuzi su odlični, vrhunski, domaćini su. Biće sigurno motivisani, spremamo se za to - dodao je Rašović.