01.08.2024.

16:50

Foto: Reuters

Sport

Alkaraz se mučio, ali slomio otpor Amerikanca za prvo polufinale OI u karijeri!

Ispao je u dublu sa Rafaelom Nadalom, ali u singlu Karlos Alkaraza (21) ne greši na pariskoj šljaci. Nije imao lagan zadatak, morao je dobro da se potrudi i preznoji, ali na kraju pobeda vredna plasmana u polufinale najveće sportske smotre na planeti.

Nema šta, svaka čast Amerikancu koji je pružio žestok otpor. Borio se dva sata, imao čak i priliku da meč odvede u treći set, ali je posustao u ključnim momentima.

U prvom setu treći reket sveta je spasio dve brejk lopte, a onda oduzeo protivniku servis u šestom gemu za 4:2, što je bilo i odlučujuće.

Drugi set je bio znatno neizvesniji. Trenutno 13. igrač na ATP listi napravio je brejk u uvodnom delu, poveo sa 3:0, čuvao prednost do samog finiša, imao i 5:2, a onda... Mladi as je pojačao ritam, dodao gas, pa nije dozvolio rivalu da na svoj servis dođe čak ni do set lopte.

Na kraju je odlučio taj-brejk. Alkaraz je stekao 5:3, Pol je uspeo da izjednači na 5:5, ali ništa više od toga. Četvorostruki grend slem šampion stigao je do 9:7, pa sada mirno može da sačeka narednog protivnika, a on će biti bolji iz duela Norvežanina Kaspera Ruda i Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima.