01.08.2024.

17:13

Foto: EPA Images

Sport

Iznenađenje u Parizu! Olimpijski šampion iz Tokija eliminisan u četvrtfinalu!

Ništa od odbrane zlatne medalje iz Tokija. Olimpijski šampion iz 2021. završio je učešće u francuskoj prestonici, pošto je Italijan nakon nešto malo više od dva sata borbe odneo jednu od najvećih pobeda u karijeri.

Zverev je u ovaj duel ušao kao veliki favorit, ali nikako nije uspevao da pronađe rešenje za odličnu igru trenutno 16. igrača na ATP listi. 

Već na startu meča Muzeti je uzeo brejk Nemcu i poveo sa 2:0. Uspeo je da održava tu prednost, ali je četvrti reket sveta uspeo da izjednači na 5:5. Ipak, momak iz Toskane je u ključnim momentima bio mirniji i koncentrisaniji, pa je uzeo naredna dva gema i poveo sa 1:0 u setovima.

U drugoj deonici je Zverev vodio do samog finiša. Ipak, posustao je kada se meč lomio, dozvolio je da mu Muzeti uzme brejk za 6:5, što ga je na kraju i dovelo do konačnih 2:0 u setovima.

Informer

 

Dosad je Lorenco na Olimpijskim igrama stizao najviše do druge runde, pre tri godine, dok je na grend slemovima ove sezone uspeo da dođe do polufinala Vimbldona. Ujedno, sada je postao prvi Italijan u polufinalu OI još od 1988. godine.

U borbi za plasman u finale Muzeti će igrati protiv boljeg iz okršaja srpskog tenisera Novaka Đokovića i Grka Stefanosa Cicipasa.