01.08.2024.

18:32 >> 19:09

Foto: EPA Images

Sport

Sjajan gest! Srpski klub poklanja medalju italijanskoj bokserki

Velika bura podigla se nakon što je italijanska bokserka Anđela Karini povukla iz ringa nezadovoljna što je morala da se bori sa  Alžirkom Iman Kelif, koja je inače rođena kao muškarac. Zbog svega toga odlučio je da reaguje jedan srpsko društvo iz Srbije.

Naime, SD "Ušće" je istaklo da je za njih Karini šampionka, te da će joj pokloniti zlatnu medalju.  

"Poštovana Anđela, duboko smo dirnuti vašim potezom na Olimpijskim igrama. U duhu sporta i pravih vrednosti želimo da vam odamo priznanje da ste za nas šampion! Mogli se naslutiti na osnovu ceremonije otvaranja u kom pravcu idu Olimpijske igre. Verujemo da je Vaš potez osvojio srca ogromnog dela planete, ali na žalost malo je onih koji to smeju da priznaju… Iskrene čestitke, zadali ste nokdaun nakaradnom sportskom sistemu vrednosti. Mi kao malo sportsko društvo ne možemo da ispravimo nepravdu koja Vam je načinjena ali možemo da Vam pružimo podršku u ovom teškom trenutku za vas i za sport… Simbolično vam šaljemo zlatnu medalju da znate da ste za nas pravi šampion", stoji u saopštenju sportskog društva "Ušće". 

Karini i Kelif su razmenile nekoliko udaraca, pre nego što je italijanska bokserka predala borbu posle jakih udaraca u lice i u glavu. Posle proglašenja pobednika Karini nije htela da pružila ruku protivnici, već je u ringu pala na kolena i zaplakala.