01.08.2024.

22:25

Foto: Tanjug/AP

Sport

Kraaaaj! Kakva pobeda basketaša! Majstorović je heroj Srbije! Pali i Francuzi!

Brka Stojačić i društvo do sada su bili bolji od Sjedinjenih Država i Holandije ranije tokom dana, dok je u sredu poražena od Kine. "Trikolori! su pobedili Poljsku i Litvaniju, da bi u prepodnevnim satima u četvrtak izgubila od Holandije.

Meč je zbog jake kiše i vetra prekinut pri rezultatu 13:10, a nastavljen je posle više od pola sata, a junak trijumfa bio je Dejan Majstorović. Srbija je u prvom kolu pobedila selekciju SAD rezultatom 22:14, a potom je poražena od Kine (15:21).

Basketaši Srbije sada imaju skor 3-1, u petom kolu igraju sutra protiv Letonije od 19.05, a u šestom kolu, samo tri sata kasnije, protiv Poljske.

TOK MEČA

10. minut - Drama u poslednjem minutu! Seguja pogađa, pa Majstorović za dvaaaaaa! 19:15!  Poen za Francuze! 19:16. Stojačić promašuje, ali i Francuzi! Kraaaaaj! Srbija je pobedila Francusku! 

9. minut - Majstorović dvojkaaaaaaa 17:14. Greše Francuzi, pada Brka Stojačić! Vlažna je podloga! Novi napad za naše. Majstorović je izašao van terena!

8. minut - Novi poen za naše, pa rambo, ponovo 14:11, Branković poentira 15:13. 

Sklonjena je zaštita, meč je nastavljen

Meč basketaša je da dalje prekinut zbog jake kiše, još uvek se ne zna hoće li utakmica biti prekinuta ili će se čekati da se vreme poboljša i da se ekipe vrate na teren. 

8. minut - Srbija u napadu. Branković pogađa dvojku 13:10.  Meč je trenutno prekinut zbog kiše! Postavljen je najlon na teren! 

7. minut - Brka Stojačić zakucava! 10:10. Rambo pokušava za dva. Majstorović promašujeSjajni Brka! Srbija vodi 11:10!

6. minut - Veržije pogađa, pa odgovara Vasić 7:9.Dva slobodna bacanja ima Mihajlo Vasić posle faula. Pogađa oba, a onda faul za Ramboa promašio prvo, pogodio drugo, novo vođstvo za Francuze 9:10.

5. minut - Stojaković, pa Branković za 5:5. Veržija promašuje. Ne pogađa ni Stojačić. Veržija pogađa 5:6. Segula za još ubedljivije vođstvo 5:7. Stojačić promašuje, rambo pogađa 5:8. 

4. minut - Beržija izigrao Majstorovića i Vasića 3:4.Vasić, Branković kakva kombinacija bez gledanja 4:4. Novi poen za Francuze 4:5. Mastorović sad nema trojke

3. minut - Segula sad pogađa i Francuzi prelaze u vođstvo 2:3. Izjednačuje Srbija

2. minut - Segula poentira za Francuze 2:1. Vasić prodire na koš nema faula! Rambo promašuje, Stojačić, pa Vasić. pokušava Majstorović, ništa, ne pogađa ni Rambo za dva.  

1. minut  - Francuzi imaju prvi napad. Greše "trikolri". Stojačić prvi pokušaj i promašaj. Majstorović dalekomatrna paljba i odmah dvojka! Bravo 2:0! Rambo pravi faul u napadu! To! Lopta za novi napad Srbije.

22.29 - I Lebron Džejms je na tribinama. Trebalo bi da gleda naš meč sa Francuzima!

22:15 - Dobro veče i dobrodošli na lajv blog meča Srbija - Francuska na portalu Informer.rs.-