02.08.2024.

00:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Ne bih ništa menjala! Zorana Arunović: Da je medalja došla na lakši način...

Zorana Arunović i Damir Mikec u paru su osvojili zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. Zorana Arunović se sada vratila u srpsku prestonicu, a povodom toga je zakazana pres konferencija.

- Koje je težine kamen, neprocenjiva- rekla je ona na početku pres konferencije.

Pričala je o tome kako je izgledalo jutro i nekoliko sati pre finalnog takmičenja.

- Znate šta, bila je to veoma tola noć sa visokom temperaturom bez. To je jedna emocija koja morala da bude neutralisana. Ja sam spavala od pola jedan do četiri ujutro. Uključila sam telefon i videla sam da je moja sestra onljan. Pitala sam je da prošetamo krug oko sela. Sve u cilju da bi bili u svom maksimumu u tom danu. Ako bi neko rekao da je pobeda rutinska, e pa nije rutinska. Mi se u nijednom trenutuku nismi prepuštali, ono što karakteriše Damira i mene je klasa i uvek smo znali kada da se oslonimo jedno da drugo. Ja sam našla način da nas dovedem u egal, a on je zadao završni hitac - rekla je Zorana.

Informer

Zahvalila je svojoj sestri i svom psihologu.

- Ja sam bila na četvrti igrama, bilo je jako teško, hvala mojoj sestri što me vraćala stalno na pravi put. Takođe moj sportski psiholog Đorđe Ćurćić, stalno je bio tu. Tako smo uspeli da budemo stalno tu - dodala je ona.

Trener i sestra Bojaana Arunović, Jelena je pričala o celom procesu koji su koje su zajedno prošle.

- Da damo konferenciji jedan ozbiljniji ton. Ja sam ovo doživela veoma emotivno. Radili smo kao da će da se desi, a znali da vrlo lako može da se ne desi. Njeni rezultati su bili obećavajući, ali to se nikad ne zna. Uvek imamo sumnje,  oni momenti kada misliš da svi osim tebe napreduju, ali uspeli smo da osvojimo tu dugo željeno olimpijsku medalju. Težak je izraz nameštanje glave, ne namešta se glava, namešta se ceo život. Moramo uvek biti konkurenti, u singl nam je pobeglo finale, a zatim smo ušli sa velikom motivacijom u miks parove. Prvi sledeći hitac je i najvažmniji hitac.  Mislim da smo uspeli da iznesemo borbu za zlatnu medalju na pravi način i da potpuno obezhrabrimo Turke koji su na kraju plakali, ali šta da im radimo - rekla je ona.

Informer

Zorama je naglasila koliko je bilo zanimljiv finalni obtračun s Turskom.

- Ono što smo ja i Damir pokazali je bio je najbolji pokazatelji koliko je naš sport zanimljiv i ovako bi trebalo da izgleda finale na Olimpijskim igrama, do poslednjeg hica se ništa nije znalo - naglasila je naša zlatna olimpijka.

Ističe da ništa ne bi menjala u finalnoj borb i da će uvek pamtiti tu napetost.

- Ja sam bila daleko od srćanog udara, al da je potrajalo bila bi dosta bliže. Možda bi ja tu nešto promenila, ali koja je onda draž. Mi smo gubili, mogli smo da se predamo, pa smo se vratili, pa ponovo gubili. Oni su propustili dve meč lopte, na kraju smo uspeli da pobedimo. Da je medalja došla lagodnije, ja je ne bi pamtila ovako - istakla je ona.

Opisala je sve kroz šta su prolazili u Parizu, a zatim i taj momenat neopisive sreće posle trijumfa u finalu.

- Prošli smo kroz velika razočarenja, ja nisam u pojedničnoj ušla u finale, Damir je ušao sa najboljim rezultatom, pa nije uzeo medalju. Onda radite, radite, gubite, vraćate se, a onda pobeđujete. Sve one emocije koje ste morali da nivelišete, više ne morate da zadržavate. Ja se sećam da sam se okrenula Damiru, i rekla sam mu da smo olimpijski šampioni, taj momenat slavlja je sve što smo dugo čuvali u sebi. Jedno veliko rasterećenje i sreća - kaže naša zlatna olimpijka.

Informer

Nije imala mnogo prilika, ali ipak uspela je da se navikne na format takmičenja koji traje dva dana.

- Ja kao sportista, mogu da kažem da je došta drugačije. Meni je lično smetalo da smo za tri godine imali samo dva svetska kupa gde smo mogli da isprobamo taj novi format. Napravljen je plan, mi smo imali šansu u Bakuu i Minhenu,  isprobali smo, ali u Bakuu sam prva ispala jer nisam našla pravi način zagrevanja. Videle smo gde su bile greške, našli smo pravi način, tako da sam  osvojila Svetski kup u Minheu. Potrebno je mnogo više vremena, nego kada je bilo ranije - dodaje Zorana.

Ne postoji titula koju Zorana nema, prvo se našalila na račun ove situacije,  a onda je priznala koliko joj to znači.

- Uzeću psa, sada konačno dolazi vreme za to. Za dve nedelje ću imati psa. Drago mi je da ste to pomenuli, ja sam sad sve osvojila, a sam  svetska šampionka, ima zlatne medalje na Evropskom prvenstvu i Olimpijskim. Maštala sam o tom momentu da to mogu da ga kažem, a sada je realnost - rekla je Zorana.

Istakla je da su ona i Damir Mikec imali lep doček  u Olimpijskom selu posle osvojene zlatne medalje.

- Bilo je jako lepo. Neizmerno hvala Olimpijskom komitetu Srbije. Uvek su sportisti centralne fiugre, a ne priča se o ljudima koji su u senci. Sačekali su nas sportisti posle medalje,zaigrali smo kolu, ko mene zna, zna koliko ja volim kolo. Hvala svim ljudima koji su bili u nas. Mi smo otvorili sezonu osvanja medalja, imao dosta sportista, nadam se da ćemo uzeti još dosta medalja - jasna je naša sportiskinja.