02.08.2024.

06:40

Foto: Foto: Shutterstock, Starsportphoto, Tanjug/AP, Reuters

Sport

Sedmi dan na OI! Novak za prvo finale, kreću atletičari, biće džudoa i za kraj dupli program basketaša

Program danas otvara srpska džudistkinja Milica Žabić, koja će od 10 časova izaći na tatami. Ona će se boriti u disciplini do 78 kilograma, a protivnica na startu biće joj Italijanka Asja Tavano. Njihova borba je sedma po redu. 

Samo 15 minuta kasnije, tačnije u 10.15, na Igrama u Parizu debitovaće i srpska atletičarka Angelina Topić. Naša mladu predstavnicu očekuju kvalifikacije u skoku uvis. 

Informer

 

Večernji program takmičenja otvara srpski teniser Novak Đoković, koga očekuje polufinalni meč protiv Italijana Lorenca Muzetija na stadionu "Filip Šatrije". Biće to njihov osmi okršaj, a prednost je ubedljivo na strani drugog igrača sveta koji je dobio šest od dosadašnjih sedam duela. Ove sezone igrali su već tri puta, a Đoković ga je rutinski pobeđivao u Monte Karlu, na Rolan Garosu i Vimbldonu. 

Informer

 

Pet minuta posle Novaka, basketaši će na teren, a njih ove večeri ponovo očekuje dupli program. Prvo će odmeriti snage sa reprezentacijom Letonije.

Oko 20.10 časova takmičenje u Parizu počeće Armin Sinančević, kojeg očekuju kvalifikacije u bacanju kugle. Trenutno 18. na svestkoj rang listi takmičiće se u drugoj kvalifikacionoj grupi.

Kao što je to bio slučaj i u sredu, dan će ponovo zatvoriti basketaši, koje od 22.05 očekuje duel protiv selekcije Poljske.