02.08.2024.

10:29

Foto: Tanjug/AP

Sport

Muzeti pred okršaj sa Đokovićem: Protiv Novaka sam baš ovde nedavno izgubio, ali sada je drugačije!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković, odmeriće snage protiv Italijana Lorenca Muzetija u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu, koje je zakazano za danas za 19 časova po srednjeevropskom vremenu. 

Srbin se među četiri najbolja tenisera sveta plasirao pobedom nad Grkom Stefanosom Cicipasom sa 6:3, 7:6, dok je 15 godina mlađi teniser na istu poziciju došao trijumfom nad Nemcem Aleksandrom Zverevom rezultatom 7:5, 7:5.

Uoči meča sa srpskim velikanom, Muzeti je poručio da je spreman da trijumfuje i bori se za medalju, na koju Italijani čekaju čitav vek.

- Igram najbolje u životu. Spreman sam da osvojim medalju koju čekamo tačno sto godina - izjavio je Italijan. 

Informer

Novak Đoković i Lorenco Muzeti

Potom se 16. teniser sveta osvrnuo i na rivala, koji ga je nedavno na istom terenu u okviru šesnaestine finala Otvorenog prvenstva Francuske, porazio rezultatom 3:2.

- Protiv Novaka sam nedavno baš ovde izgubio u pet setova. Bila je to velika borba i mislim da je presudila ta razlika od trećeg do petog seta u smislu iskustva i fizičkih mogućnosti. Olimpijski turnir se sa druge strane, igra na dva dobijena seta i očekujem da mi to pomogne - poručio je Muzeti.

Italijanski velikan i Novak Đoković igraju od 19 časova na stadionu "Filip Šatrije", a bolji iz ovog duela igraće u finalu protiv pobednika između Španca Karlosa Alkaraza i Kanađanina Feliksa Ože Alijasima, koji se takmiče danas od 13.30 časova.