02.08.2024.

12:24

Foto: profimedia

Sport

Milica poražena od Izraelke! Srpkinja ide u borbu za bronzu na OI!

Kada je reč o srpskim sportistima, današnji program na najvećoj sportskoj smotri optimistično je otvorila naša rešprezentativka koja je sa puno samopouzdanja savladala Italijanku Asju Tavano u disciplini preko 78 kilograma rezultatom 10:0. Milica je Iponom oborila italijansku protivnicu na pod i za 22 sekunde uspela da trijumfuje.

Nakon nešto više od sat vremena, Milica je ponovo izašla na tatami, kako bi odmerila snage sa favorizovanom Kubankom, Idalis Ortiz, koja u svojoj kolekciji već ima četiri olimpijske medalje.

Srpkinja je ušla silovito u ovaj duel, odmah nametnula svoj ritam, ali je protivnica brzo preokrenula situaciju i oborila je na pod. Nije se to svidelo Milici, koja je potom preuzela inicijativu i poprilično zaratila sa korpulentnom Kubankom. 

Iako joj je u poslednjem minutu meča koncentracija znatno opala, Milica je dala sve od sebe i vršila presing, "bacila" je protivnicu na pod i zadržala, tako da devojka iz Pinar del Ria nije mogla da se odupre. Srpkinja je ponovo osvojila svih deset poena i plasirala se u četvrtfinale takmičenja u francuskoj prestonici.

Informer

Milica Žabić - Idalis Ortiz

U četvrtfinalu najveće sportske smotre, Žabićeva je snage odmerila sa 26-godišnjom reprezentativkom Izraela, Raz Herško. 

Odlučno je startovala srpska reprezentativka, ali je znatno teža protivnica već na samom početku dva puta oborila na pod i uzela jedan poen. Za razliku od prethodnih susreta, činilo se da je Srpkinji bilo poprilično teško da se bori sa rivalkom, koja je dominirala tokom čitavog meča. Ipak, dva minuta pre kraja Herško je oborila i Iponom završila meč u svoju korist.

Informer

Milica Žabić

Imaće srpska reprezentativka priliku da se bori za bronzanu medalju u repasažu, koji će se održati oko 16 časova. Rivalka će joj biti japanska džudistkinja, Akira Sone (24).

Japanka je na prethonim Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine osvojila zlatnu medalju u kategoriji preko 78 kilograma i srebrnu medalju u takmičenju mešovitih ekipa.