02.08.2024.

13:05

Foto: profimedia

Sport

Žabićeva nakon poraza: Imala sam grešku koja me koštala, ne gubim nadu!

Srpkinja je poražena od predstavnice iz Izralea Raz Herško (26), u četvrtfinalu kategorije preko 78 kilograma na Olimpijskim igrama u Parizu. 

Naša reprezentativka će od 16 časova u repasažu pokušati da stigne do bronzane medalje sa dve pobede. Prva rivalka biće joj Japanka Sone Akira, a u slučaju da pobedi, za medalju će se boriti protiv bolje iz duela Larisa Cerić (Bosna i Hercegovina) - Kim Ha-jun (Južna Koreja).

Po završetku poslednjeg meča, Žabićeva je iznela utiske i naglasila da ne gubi nadu, te da očekuje kvalitetnu borbu sa narednom rivalkom.

- Imala sam do sada tri meča, dva pobeđena, bila sam u izuzetno teškom žrebu, ali nekako sam sebi krčila put. Izgubila sam sada u četvrtfinalu od takmičarke iz Izraela, imala sam grešku koja me ovog puta koštala pobede. Svakako, ne gubim nadu. Prolazim u repasaž i sada samo čekam takmičarku protiv koje ću igrati, nadam se da ću ući u izbor za takmičenje za bronzanu medalju - poručila je Milica.

Informer

 

Milica je u prvoj rundi sa puno samopouzdanja savladala Italijanku Asju Tavano u disciplini preko 78 kilograma rezultatom 10:0. Srpkinja je Iponom oborila italijansku protivnicu na pod i za 22 sekunde uspela da trijumfuje.

Nakon toga je odmerila snage sa korpulentnom Kubankom, Idalis Ortiz. Milica je odmah nametnula svoj ritam i dala sve od sebe, tako da devojka iz Pinar del Ria nije mogla da se odupre. 

Informer

 

U četvrtfinalu takmičenja u francuskoj prestonici, srpska takmičarka se suočila sa Izralekom Raz Herško i već je od samog starta bilo jasno da će protivnica iz ovog susreta izaći kao pobednik. Žabićevoj je ponestalo samopouzdanja, što je iskoristila četiri godine mlađa rivalka i Iponom završila meč u svoju korist.