02.08.2024.

13:52

Foto: EPA

Sport

Kaboklo razbio Japance pa progovorio o Partizanu: Voleo bih da se vratim, radim na tome!

Izabranici Aca Petrovića opravdali su ulogu favorita i ostvarili prvi trijumf na najvećoj sportskoj smotri, što im je omogućilo da se sa trećeg mesta nadaju plasmanu u narednu fazu takmičenja.

Ubedljivo najefikasniji u pobedničkom timu bio je košarkaš Partizana Bruno Kaboklo sa 33 poena (13/19 iz igre) i čak 17 skokova, dok su osim njega blistali i Vitor Benite sa 19 poena i Marselinjo Uertas sa 13 poena i osam asistencija. Omaleni plejmejker Crvene zvezde Jago Dos Santos upisao je sedam poena uz po četiri skoka i asistencije.

Informer

Bruno Kaboklo

Već u prvoj četvrtini Brazilci su zahvaljujući Kaboklu došli do dvocifrene prednosti od 11 poena. Košarkaš crno-belih otvorio je utakmicu odličnom serijom poena, šutirao za dva i za tri, i značajno doprineo svom nacionalnom timu. 

Četa Aca Petrovića nastavila je u istom tonu sve do kraja prvog poluvremena, da bi ih na startu drugog Japanci sustigli i za malo izjednačili rezultat. Ipak, značajno su se "odlepili" Brazilci u trećem kvartalu i došli do velike prednosti, koju protivnički tim sve do kraja meča nije uspeo da istopi i dođe do preokreta. 

Brazil je sada na bilansu od jedne pobede i dva poraza. Nalaze se na trećem mestu u grupi i čekaće rasplet događaja u ostale dve grupe kako bi znali da li će biti učesnici četvrtfinala.

Po završetku meča, mediji su upitali Bruna Kabokla da li planira da vrati u Beograd nakon Olimpijskih igara, na šta je on odgovorio potpuno jasno.

- Imam ugovor sa Partizanom. Radimo na tome. Nakon što se sezona završila, nešto se desilo. Moj agent i ja radimo na tome. Nadam se da ćemo rešiti problem. Moja želja? Ja volim Partizan! Trener je najbolji kojeg sam imao, mnogo sam naučio, bolji navijači od Partizanovih ne postoje i to je sjajno mesto. Voleo bih da se vratim - poručio je Bruno Kaboklo za "Meridan sport".

Informer

Bruno Kaboklo