02.08.2024.

18:45

Foto: Tanjug/AP

Sport

Milica u suzama: Žao mi je... Možda nisam bila najbolja, ali sam najviše želela medalju! (VIDEO)

Ostavila je Milica Žabić sjajan utisak tokom čitavog turnira na Olimpijskim igrama, a kao nagrada za to stigla je borba za medalju. Srpska džudistkinja je izborila mesto u finalu repasaža gde je čekala prva favoritkinja za zlato - Roman Diko. Napala je svoju protivnicu Milica na startu, ali je nažalost, tom prilikom, napravila jednu grešku koja je Francuskinja znalački iskoristila i nakon samo 40 sekundi došla do bronze. Šteta...

Nije Milica Žabić mogla da savlada svoje emocije nakon poraza, odmah se pojavila pred kamerama i istakla da je poslednjih šest godina naporno radila kako bi joj Olimpijske igre u Parizu bile kruna karijere. 

- Ne mogu da ne budem razočarana, ali - rekla je Milica i počela da plače. 

- Radili smo mnogo da bi došli do ovog, najvišeg nivoa. Poslednjih šest godina smo se spremali da nam Olimpijske igre budu krajnji cilj. Dobro sam se osećala, dobro sam se borila, ali mi je medalja na kraju izmakla. 

Istina, nije imala srpska džudistkinja mnogo sreće sa žrebom budući da je na svom putu ka finalu repasaža imala strahovito teške protivnice. 

- Istina, moja grupa je bila izuzetno teška, sve takmičarke imaju medalje sa Olimpijskih igara ili Svetskih prvenstava. Dala sam sve od sebe, možda nisam bila najbolja, ali sam medalju najviše želela od svih. Inače sam tremaroš, sada nisam osećala nikakav pritisak, publika me dodatno motivisala. Žao mi je... - poručila je vidno razočarana Milica Žabić.