02.08.2024.

18:25

Foto: EPA

Sport

KRAJ: Novak je u finalu Olimpijskih igara, Srbija ima novu medalju!

UŽIVO

DRUGI SET

6:2 - Kapa dole, majstore! Novak Đoković je u finalu Olimpijskih igara u Parizu i za zlato će se boriti protiv Karlosa Alkaraza!

MAGIJA! Imao je Lorenco Muzeti tri prilike da završi poen nakon dobrog servisa, ali je naleteo na srpski zid... Vraća Đoković sve što ide sa druge strane mrežice. 

5:2 - Još jedan gem i Srbija ima novi medalju na Olimpijskim igrama, a Novak šansu da se protiv Karlosa Alkaraza bori u finalu! Dva as servisa oduzeli su Muzetiju mogućnost da napadne brejk, Italijan će servirati za ostanak u meču. 

4:2 - BREJK! Treći put u drugom setu Đoković uzima servis rivalu! Uspeo je Muzeti da sačuva dve brejk-lopte, ali treću nije mogao! 

3:2 - Uspeva Novak Đoković da prekine seriju brejkova i prvi put povede u drugom setu! Deluje da je srpski teniser uspeo da se "stabilizuje", deluje to daleko bolje nego pre desetak minuta. 

Informer

 

2:2 - BRAVOOOOOOOOOO! Peti vezani brejk, ovaj ide na račun Novaka Đokovića, još jednom je rezultat u drugom setu izjednačen! Sada je u "minus fazi" i Lorenco Muzeti. 

1:2 - Treći brejk na startu drugog seta... Koristi Lorenco Muzeti nervozu srpskog tenisera i ponovo mu oduzima servis. Vidno je nezadovoljan Novak, sada je ušao u raspravu sa svojim boksom. 

Besan je bio Novak Đoković nakon svoje greške, viknuo je srpski teniser, a to se nije dopalo glavom arbitru koji ga je opomenuo. Iznerviralo je to prvog nosioca koji je prišao sudiji i obavio sa njim razgovor. 

1:1 - BREJK! Bravo, bravo i bravo! Odgovara Đoković na pravi način i utišava publiku koja je sve više na strani italijanskog takmičara. Srpski teniser rutinski dolazi do brejka... 

0:1 - Nije dobro! Lorenco Muzeti pravi brejk na startu drugog seta, čak tri neiznuđene greške napravio je srpski teniser. 

Dobio je Lorenco Muzeti opomenu od glavnog sudije budući da je u naletu besa razlupao reket! Italijan je kivan na sebe budući da je poslao lopticu u mrežu u odlučujućem poenu prvog seta... Psihološka prednost je na strani srpskog tenisera, a Novaka od finala Igara deli samo jedan set! 

PRVI SET

6:4 - MAJSTOREEEEEEEEEEEE! Od 0:40 do osvajanja prvog seta! Novak je uspeo da se vrati iz nemoguće situacije i povede u polufinalu Olimpijskih igara! 

Informer

 

5:4 - Bilo je opasno, ali se Novak izborio! Muzeti je stekao prednost od 0:30, imao je čak i šansu da dođe do brejka budući da je Đoković promašio prvi servis... Usledio je furiozan odgovor srpskog asa. 

4:4 - Teškom mukom Lorenco Muzeti dolazi do izjednačenja, ponovo je pretio srpski teniser, ali još uvek nema brejkova. Ponovo je na servisu GOAT. 

4:3 - Ma, bravo! Sve sigurnije deluje Novak Đoković, sada bez poena dolazi do svog gema i ponovo vodi... 

3:3 - Uzvraća i Lorenco Muzeti istom merom, pronašao je Italijan ritam prvog servisa i bez mnogo problema poravnao rezultat u prvom setu. 

3:2 - Više od 35 minuta Đoković i Muzeti su na terenu, a odigrano je tek pet gemova. Ovaj je bio nešto kraći budući da je Novak bio siguran na servisu. 

2:2 - Šteta, šteta... Novak Đoković je imao četiri brejk šanse u trećem gemu, ali je Lorenco Muzeti preživeo. Imao je Italijan na svojoj strani sreću i vetar koji je ubrzavao njegove lopte i slao ih u noge srpskog tenisera.

2:1 - Suočio se Đoković prvi put sa brejk loptama, imao je Muzeti šansu da oduzme servis našem teniseru već na startu meča, ali uspeva Novak da se izvuče. Italijan je bekhend poslao u aut, potom je i lob završio van granica igrališta, a za kraj snažan servis srpskog asa. 

Informer

 

1:1 - Imao je problema i Muzeti na svom servisu, ali lakše obavlja posao. Funkcioniše forhend mladog Italijana na startu meča. 

1:0 - Biće ovo borba nerava... Imao je Đoković velikih problema već u prvom servis gemu, vratio se Muzeti od 0:40 i izborio djus, ali srpski teniser uz dva snažna servisa dolazi do uvodnog vođstva. 

Prvi će servirati Novak Đoković. 

PRE MEČA

19:00 - Novak Đoković i Lorenco Muzeti izašli su na teren!

18:50 - Lorenco Muzeti bio je rival Novaku Đokoviću dva puta na stadionu "Filip Šatrije", a srpski teniser oba puta je slavio. U 4. kolu Rolan Garosa 2021. godine, bilo je 6:7, 6:7, 6:1, 6:0, 4:0, kada se Muzeti preda. Ove godine u trećem kolu, kada je Novak slavio sa 7:5, 6:7(6), 2:6, 6:3, 6:0.

Informer

 

18:43 - Na putu do polufinala Olimpijskih igara Novak Đoković je savladao Ebdena, Nadala, Kepfera i Cicipasa. Sa druge strane, rivali Muzetiju bili su Monfis, Navone, Fric i aktuelni šampion - Aleksander Zverev. 

18:39 - Lorenco Muzeti bio je rival Novaku Đokoviću pre manje od mesec dana u polufinalu Vimbldona. Srpski teniser tada je slavio sa 3:0 i odigrao svoj najbolji meč u 2024. godini. Nadamo se istom ishodu i danas.

18:33 - Novak Đoković je na meču protiv Stefanosa Cicipasa u četvrtfinalu Olimpijskih igara obnovio povredu kolena zbog čega se strahovalo da neće biti u prilici da izađe na megdan Muzetiju. Ipak, srpski teniser rešio je da se pojavi na terenu, ali još uvek nije poznato u kakvom je stanju noga najboleg svih vremena. 

18:29 - Budući da je između dva polufinala na terenu "Filip Šatrije" bilo nešto više od tri sata pauze, srpski teniser je to vreme iskoristio kako bi trenirao i što bolje se zagrejao za zahtevan meč koji ga očekuje. 

18:25 - Dobro došli na lajv prenos polufinalnog meča na teniskom turniru na Olimpijskim igrama između našeg Novaka Đokovića i Italijana - Lorenca Muzetija. Sve detalje sa ovog duela uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!