02.08.2024.

20:30

Foto: Reuters

Sport

Italijanka spušta loptu nakon borbe sa muškarcem: Sve me ovo čini tužnom! MOK je rekao da može da se bori, poštujem to!

Skandalozna odluka Međunarodnog olimpijskog komiteta da dozvoli učešće alžirskom borcu - Imanu Kelifiju, u ženskoj konkurenciji podigla je ogromnu prašinu. Anđela Karini predala je meč fizički snažnijem protivniku nakon samo 46 sekundi, a čitav svet stao je uz Italijanku nakon borbe. 

Iman Kelifi je jedan od dva takmičara na Olimpijskim igrama koji ima XY hromozome, tipične za muškarce. Uprkos tome MOK je odlučio da ima pravo nastupa u ženskoj konkurenciji... Anđela Karini nije imala sreće na žrebu pošto je već u prvom kolu naletela na muškarca. 

Nakon što je predala meč istakla je da je nikada niko nije udario tako jako, a po povratku u Italiju - Anđela Karini, spušta loptu. 

- Cela ova kontroverza me čini tužnom... Žao mi je i moje protivnice, MOK je rekao da ona može da se bori i ja poštujem tu odluku - rekla je Anđela Karini. 

Italijanka smatra da je jedino racionalno bilo predati meč, ali je izrazila kajanje zbog činjenice da se nakon borbe nije pozdravila sa svojim rivalom. 

- To nisam nameravala da uradim i zbog toga joj se izvinjavam. I njoj i svima ostalima. Bila sam besna, sve šanse na Igrama su mi isparile pred očima - rekla je Karini. 

Inače, Imam Kelifi će se u narednom meču boriti protiv Mađarice Ane Luke Hamori, koja je istakla da neće odustati. 

- Nisam upašena. Ne zanimaju me pisanja u novinama i društvenim mrežama - rekla je Mađarica.