02.08.2024.

19:00

Foto: AP/Photo

Sport

Mlaka partija naših momaka! Letonija dominantno stigla do pobede!

Nisu bili fokusirani naši momci večeras, Letonija je u svakom segmentu bila bolja i zasluženo došla do trijumfa.

Od starta su Letonci bili dominatni. Pogađali su konstantno za dva poena, a naši momci nisu uspeli da pariraju. Nepogrešivi su bili rivali, a na start meča šut za jedan poen ih uopšte nije zanimao, već samo za dva.

Jedino vođstvo Srbija je imala pri rezultatu 5:4, a onda je usledio novi festival dvojki protivničke ekipe. Tek pri rezultatu 13:9, Letonije imala prvi ubačeni šut za jedan poen. Pokušali su tajm-autom naši basketaši nešto da promene, ali nije im pošlo za rukom.

Do kraja meča su Letonci nastavili u svom stilu i bez većih problema su savladali akutelnog svetskog šampiona. Prvo je Lasmanis ubacio dvojku, a tačku na i je stavio Raimo.

Letonija je ne poražena na Olimpijskim igrama i sigurno će kao prva ići u polufinale, a naši momci večeras igraju protiv Poljske (22.30) i pobeda im može doneti drugu poziciju.

Srbija-Letonija 14:21

Srbija: Branković, Stojačić, Majstorović Vasić

Letonija: Miezis, Lasmanis, Lacis, Raimo

UŽIVO:

8. minut - Pogađa Lasmanis dvojku, sad su na poen od pobede. Raimo je završio ovaj meč šutom za jedan poen (14:21)

7. minut - Branković je pokupio loptu, a zatim poslao loptu Majstoroviću koji je poentrao. S druge strane precizan Miezis (13:17). Krenuo je Stojašić silovito pod koš, ali blokirao ga je Lacis. Novo povećanje prednosti Letonije.

6. minut - Letonije povećava prednost, a zatim poeni Stojašića (11:16)

5. minut - Raimo precizan za jedan poen, ovo je prvi njih koš koji ne vredi dva poena. Precizan potom Stojašić za dva poena (9:13). Povećava Letonija prednost sa slobodnog bacanja, a zatim njihov novi poen iz igre (9:15)

4. minut - Pogodio je  Stojašić za dva poena. Tajm-aut su zatražili naši reprezentativci (7:12). Pokušao je Branković za dva poena, ali promašio je ceo obruč!

3. minut - Dve vezane dvojke Letonije. Sada već velika prednost protivničke ekipe, nakon toga dvojku je pogodio i Lazmanis (5:12)

2. minut - Lacis se sjajno  izvukao i onda pogodio za dva poena  (2:4). Pogađa Stojašić za poen i smanjuje prednost letonske reprezentacije (3:4). Pogodoio Stojašić uz faul, a zatim je pogodio slobodno bacanje za prvo vođstvo Srbije (5:4)

1. minut - Dinamičan početak na obe strane smo videli po dvojku!

19.00 - Dobrodošli na naš blog posvećen meč basket 3X3 reprezentacija Srbije i Letonije.