02.08.2024.

22:00

Foto: Tanjug/AP

Sport

Muzeti podržao Novaka: Zaslužio je! Znam koliko mu znači medalja i borba za zlato!

Režirao je Lorenco Muzeti veliko iznenađenje što se plasirao u polufinale Olimpijskih igara, ali je tamo naleteo na najboljeg svih vremena - Novaka Đokovića. Srpski teniser je sporo počeo, a kako je meč odmicao bio je sve bolji za, na kraju, ubedljivu pobedu protiv predstavnika Italije. 

Razume se, Muzeti je bio vidno neraspoložen nakon poraza u finalu Igara u Parizu, ali je istakao da je večeras slavio bolji teniser budući da se nije dobro nosio sa pritiskom važnosti meča. 

- Zaslužio je pobedu, bio sam previše nervozan večeras posebno u prvom setu kada me "slomio". Teško sam se nosio sa tim, osećao sam pritisak zbog važnosti meča, on se u toj situaciji bolje snašao i plasirao se u finale. 

Ne smatra Italijan da konačan rezultat pokazuje realnu sliku svega onoga što su navijači imali prilike da vide na terenu. 

- Iskreno, ne zanima me konačan rezultat i da je bilo 7:5 sve bi bilo isto. Ne smatram da rezultat oslikava kakav je meč bio. Da bi video šta se dešavalo moraš da gledaš meč, večeras je bilo nekoliko stvari u mojoj igri koje nisu funkcionisale, servis pre svega. 

Informer

 

Novak je emotivno reagovao nakon plasmana u finale, pao je na travu, a potom i zaplakao. 

- Uopšte me nije iznenadilo, znam koliko Noletu znači da osvoji medalju ili zlato. 

Lorenco Muzeti će se sutra protiv Feliksa Ože-Aljasima boriti za bronzanu medalju. 

- Danas sam prvi put imao šansu da dođem do medalje na Olimpijskim igrama, a već sutra imam drugu. Duel protiv Novaka je bila lekcija za mene, tako prihvatam poraz. Treba da se spremim za sutra i oporavim se, nadam se da ću imati podršku navijača. 

Za kraj, jedan od novinara pitao je Muzetija kako mu se čini Novakovo koleno budući da je srpski teniser juče obnovio povred. Ipak, Italijan je odbio da odgovori na to. 

- Šta ste vi videli? Da li je hodao loše ili ne, eto vam odgovor - podvukao je Italijan.