02.08.2024.

22:21

Foto: ATA Images

Sport

Južni Sudan je najviše napredovao! Selektor Pešić oprezan pred sledeći duel!

"Orlovi" igraju protiv Južnog Sudana u subotu od 21.00, a popularni Kari je veoma pažljivo govorio o protivnicima. Istakao je da je to tim sa najboljim skokom na turniru i da moraju da budu oprezni protiv njih.

- Naravno svi ste videli, pogotvo oni koji su bili u Manili, mogli su da vide da je Južni Sudan ekipa koja je po mom mišljenju najviše napredovala. Oni su se sada pojačali s tri nova igrača, totalno drugačiju košarku igraju od svih.  Imaju brze odluke u napadu i izuzetnu atletiku. Pokazali su već u Manili da njih ne zanima ko je na drugoj strani. Oni igraju svoju košarku, cene oni protivnika, ali veruju u sebe. Oni vrlo brzo mogu da naprave -15, ali i +15. Mi smo se stvarno dobro pripremili na Mundobasketu i uspeli smo da ih eliminišemo. Sada su pokazali dosta, imaju puno samopouzdanja i bolji su u skoku od svih ekipa.  Tim koji ima toliki broj ofanzivnih skokova, to znači da su sjajni u tranziciji. Moramo na tome puno da radimo - rekao je on.

Informer

Jasno je da Srbija prolazi dalje, ali ostaje pitanje da li idemo sa drugog ili trećeg mesta. 

- Razmišljam, ali ne možemo da utičemo na to. Mi imamo cilj da odigramo dobru utakmicu. Sigurno da je pobeda protiv svakog protivnika važna za našu sledeću utakmicu. Bolje je ući u četvrtfinale s pobedom, nego sa porazom. Voleo bi da ostanemo najbolje plasirana druga ekipa - istakao je naš selektor.