02.08.2024.

23:02

Foto: EPAimages

Sport

Pukla bruka u Lilu! Nemačka pregazila nemoćnu Francusku!

Stigla je reprezentacija Nemačke na Olimpijske igre kao aktuelni svetski šampion, a zašto su u Manili prošle godine došli do zlata pokazali su večeras. "Panceri" su obrukali domaćina - Francusku, iako krajnji rezultat to ne pokazuje. Uspeli su "trikolori" u finišu meča da ublaže poraz i makar malo smanje tenziju među navijačima koji su zabezeknuti gledali sve što se dešavalo na stadionu "Pjer Moroa" u Lilu - 85:71. 

Nemačka je pobedom osigurala prvo mesto u grupi, a budući da im je koš-razlika izvanredna - i mesto u prvom šeširu. Tamo će biti zajedno sa Amerikamcima, budući da će četa Stiva Kera teško kiksnuti protiv Portorika u poslednjem kolu grupne faze. Dakle, u drugi šešir pred žreb za četvrtfinale ide Kanada, a nadamo se da će im se tamo pridružiti i Srbija. 

Informer

 

Francuzi su nešto bolje počeli meč u Lilu i stekli uvodnu prednost, ali kako je vreme odmicalo Nemačka je preuzimala dominaciju. Sredinom druge četvrtine svetski šampion je stekao dvocifrenu prednost, a do poluvremena je već bilo +23. Denis Šruder i Franc Vagner terorisali su odbranu "trikolora" i meč završili sa po 26 poena. Kapiten je na to dodao i devet asistencija, brutalna partija! 

U trećoj deonici Nemci su održavali prednost, a budući da je vremena ostalo malo bilo je jasno da će sa tri pobede okončati grupnu fazu. Francuska je na krilima Viktora Vembanjame uspela da ublaži poraz, ali im to neće doneti miran san pred četvrtfinale budući da ono što su pokazali nije dovoljno za medalju.