02.08.2024.

23:18

Foto: Reuters

Sport

Loše vesti iz Pariza - Srbija bez četvrtfinala!

Nakon što se Novak Đoković plasirao u finale Olimpijskih medalja i Srbiji doneo još jednu medalju, iz Pariza nam stižu loše vesti. Naša muška odbojkaška reprezentacija ostala je bez šanse da se plasira u četvrtfinale pošto je Amerika večeras savladala Japan sa 3:1.

Istina, "orlovima" je bila potrebna pobeda Amerikanaca, ali bez da Japan osvoji set. Pošto je azijska selekcija uspela da dođe do seta, Srbija je ostala bez šanse da se kao trećeplasirana nađe u četvrtfinalu Olimpijskih igara... 

Za plasman u nokaut nokaut fazu Srbiji je bila potrebna maksimalna pobeda Amerike, a potom i isti učinak izabranika Igora Kolakovića protiv Kanade u subotu od 21 čas. Budući da prvi uslov nije ispunjen, sutrašnji okršaj biće bez rezultatskog značaja za "orlove". 

Informer

 

Amerika je delovala silovito tokom prva dva seta, delovalo je da će lagano izaći na kraj sa Japancima, ali nije bilo tako. Osvajači srebrne medalje na ovogodišnjem izdanju Lige nacija živnuli su u trećem setu, uspeli da ga dobiju, a samim tim pošalju naše odbojkaše kući.