03.08.2024.

06:45

Foto: Foto: Shutterstock, Starsportphoto, Tanjug/AP, EPA Images

Sport

Osmi dan na OI! Džudisti otvaraju program, košarkašice i košarkaši overavaju četvrtfinale, vaterpolisti bez prava na grešku

Dan za srpske olimpijce počinje već u 8.00 časova, kada će u džudou takmičenje početi naša reprezentacija u miksu. Na tatamiju će biti Strahinja Bunčić, Nemanja Majdov, Aleksandar Kukolj, Milica Nikolić, Marica Peršić i Milica Žabić.

Oko 9.30 časova našu veslačicu Jovanu Arsić očekuje C finale u skifu, odnosno za plasman od 13. do 18. mesta. 

U 11.00 časova takmičenje na Igrama u Parizu počeće i biciklista Ognjen Ilić, koga očekuje drumska trka. Dva i po sata kasnije, tačnije u 13.30 časova košarkašice Srbije očekuje duel protiv Španije u okviru trećeg kola A grupe. Izabranice Marine Maljković već su obezbedile prolaz u nokaut fazu, a trijumfom nad "furijom" osiguraće i prvo mesto u grupi. 

Informer

 

U večernjem programu na programu su još tri utakmice u ekipnim sportovima. Prvo od 19.30 vaterpolisti Srbije igraju protiv domaćina Francuske. "Delfinima" je pobeda neophodna kako bi ostali u igri za plasman u četvrtfinale. 

Za kraj dana od 21 čas na programu su dve utkamice. Košarkaši Srbij odmeriće snage protiv Južnog Sudana u poslednjem, trećem kolu C grupe za plasman u četvrtfinale Igara. 

U istom terminu će i srpski odbojkaši sastaju se sa Kanadom u trećoj rundi A grupe, ali ta utakmica neće imati rezultatski značaj. Naime, izabranici selektora Igora Kolakovića izgubili sve šanse da se plasiraju u narednu fazu takmičenja.