03.08.2024.

12:34

Foto: profimedia

Sport

Kraj za Srbiju! Milica nije mogla sama, Brazilci će se boriti za bronzu!

Kada je reč o srpskim sportistima, ove subote prvi je na borilište izašao miks tim naših džudista, u sastavu Strahinja Bunčić, Nemanja Majdov, Aleksandar Kukolj, Milica Nikolić, Marica Perišić i Milica Žabić, a uspeli su da savladaju Holanđane sa 4:2! 

Ovom pobedom su naši asovi ispisali istoriju, jer je Srbiji to bio prvi trijumf na Igrama u ovoj konkurenciji.

No, u narednom meču odmerili su naši džudisti snage sa dvostrukim svetskim šampionima, Japancima, koji su opravdali ulogu favorita.

Usledio je meč repasaža sa Brazilcima, ali su i oni bili prejaki za naše džudiste, pa ćemo morati da sačekamo neku drugu priliku da se okitimo medaljom u ovoj disciplini. Vredi istaći da je jedino sjajna Milica Žabić u sva tri meča donela poen našoj selekciji.

Nije dobro počelo, jer je u prvom meču poražena Marica Perišić od Kejtlin Kvadros u kategoriji do 70 kilograma. Prvo vazari, a onda i ipon za Brazilku za veliko slavje naših rivala.

Šteta! Poražen je nakon Marice i Nemanja Majdov ponovo na šido kazne, ovaj put od Rafaela Maseda. 

Maestralna Milica Žabić je za samo 15 sekundi počistila Beatriz Souzu i smanjili smo na 2:1.

Nije uspeo ni Aleksandar Kukolj da osvoji bod za Srbiju! Pretrpeo je porat nakon tri kazne, protiv znatno težeg protivnika od sebe, Rafaela Silve!

Borbu u kategoriji do 57 kilograma bolje je od Milice Nikolić počela Brazilka, malo je falilo da bude ipon, međutim, odluka je preinačena u "vazari". Na kraju ipak poraz Nikolićeve i našeg tima...

Strahinja Bunčić izgubio je od Hifumi Abea u prvoj borbi kod muškaraca, u kategoriji do 73 kilograma. Nažalost, Japanac je stigao prvo do vazarija, a onda i do ipona.

Izgubila je i Marica Perišić, a naša džudistkinja nije imala šanse protiv Nizoi Saki koja je iponom duplirala vođstvo svoje zemlje.

Ni Nemanja Majdov nije bio uspešniji, pa je pretrpeo poraz od Takanorija Nagasea u kategoriji do 90 kilograma. Nakon igre na zlatni bod, naš sportista je izgubio, tako što je dobio treću kaznu.

Nakon tri poraza, Milica Žabić je ekspresno deklasirala Japanku i ulila nadu našem timu da možemo do senzacije! Pala je Rika Takajami sa dva vazarija!

Aleksandar Kukolj je takođe poražen nakon velike borbe od Arona Vulfa, pa su Japanci slavili sa 4:1, a nama sada ostaje borba za bronzu u repasažu.

Prva se borila Milica Nikolić, koja je bila poražena posle ipona Juli Burskens, potom je Strahinja Bunčić doneo izjednačenje iponom i tako je posle dve borbe rezultat bio 1:1.

Nije Marica Perišić mogla da preokrene rezultat i donese prednost Srbiji, Joane van Lishut je bila bolja i posle jednog zahvata je odnela pobedu, dok je Nemanja Majdov posle zlatnog boda doneo drugi bod Srbiji.

Informer

Milica Žabić je izdominirala protiv Marit Kamps i ekpsresno slavila u svom meču, a oborila je rivalku na samom startu i osvojila ipon, pa je tako Srbija posle pet borbi imala prednost od 3:2.

Informer

Aleksndar Kukolj se borio protiv Mihaela Korela, a Holanđanin je bacio Srbina u jednom momentu na pod, nakon čega se naš borac uhvatio za ruku, a bilo je jasno da trpi bol. Sačekao je treću kaznu za Holanđanina i tako ostvario trijumf za konačnih 4:2 za Srbiju. 

Fenomenalno su se borili naši džudisti i zakazali okršaj sa boljim iz duela Japanaca i Španaca.