03.08.2024.

14:27

Foto: profimedia

Sport

Nismo grđe mogli da prođemo! Kukolj: Nisam imao predstavu kako izgleda borba sa čovekom od 180 kila

Džudo miks tim u sastavu Strahinja Bunčić, Nemanja Majdov, Aleksandar Kukolj, Milica Nikolić, Marica Perišić i Milica Žabić poražen je od Brazila u repasažu, i ostao je bez prilike da se bori za bronzano odličje na Olimpijskim igrama u Parizu.

Svoje utiske nakon eliminacije izneo je srpski džudista Aleksandar Kukolj, koji je poručio da su uprkos veoma teškom žrebu, srpski olimpijci obavili odličan posao.

- Imali smo šansu, ali onda se desilo ovo što se desilo. Mislim da smo nadmašili očekivanja. Borcu je jako teško da bude objektivan i kada on postane objektivan, verovatno je završio svoju borilačku karijeru. Mi svi smo onako, idemo do poslednjeg, skačemo na glavu, vratove, samo da ne padnemo na leđa, ne razmišljajući o posledicama, ali kada hladne glave, kao šta ja sad već mogu, kad se završi sagledamo situaciju. Pobedili smo jednu Holandiju, koja ima nebrojeno olimpijskih medalja, od naše poslednje. Pobedili smo ih 4:2, ušli među prvih osam, gde nisu prošli Gruzija, Kazahstan, i pola tih ekipa, koje su bile danas. Onda smo imali Japan, nismo grđe mogli da prođemo što se žreba tiče, ali u redu. Mislim da se sa Brazilom nismo obrukali. Takođe, Brazil je i ovde imao olimpijske medalje, sad u ekipi su imali četiri da ja mogu da nabrojim - započeo je Kukolj.

Informer

Aleksandar Kukolj

Kukolj se u meču sa Brazilcima borio sa korpulentin Rafaelom Silvom, koji je visok 2,03 metra i teži skoro 80 kilograma više od našeg reprezentativca.

Iako je borba izgledala neravnopravno zbog neujednačenosti dva protivnika, Aleksandar je ostavio srce na tatamiju i lavovski se borio sve do finiša borbe.

Bilo je pakleno teško. I on je isto stariji takmičar, i ja sam sada u tim zalaznim godinama, i mene inspirišu najveći izazovi. Ja onako to sebi u glavi napravim, da kad razmislim šta mi je opasnost, napravim sebi minsko polje, tu se trudim da ne zgazim na min. Nemam predstavu kada uđem u borbu sa čovekom od 180 kila, kako će to da izgleda, koliko će biti snažno kad me uhvati, šta ću ja moći da uradim. Računao sam da ga uplašim, malo da ga uteram u crveno, da borba traje, to sam sve uspeo. Nezgodno je što se povreda tiče, to je najneprijatnija stavka ovih borbi. Bilo kakav moj polu napad, da ja probam, pa padnem na stomak, a on padne na mene, pa kolenom, to je potencijalno povreda. A isto tako, bilo kakav njegov polu napad, on mene uspe da ponese, i to sudijama izgleda kao korektno, i kao neka moja neaktivnost. Žao mi je što nisam pobedio, ali ne mislim da sam uradio lošu borbu - dodao je Kukolj.

Ne skriva srpski reprezentativac da mu je bilo teško da se bori protiv favorizovanog Brazilca, kao i da mu je uoči meča par saveta dao i legendarni francuski džudista i olimpijski šampion, Tedi Riner (35).

- On je izlazio i pitao me jel imaš Silvu, rekoh da.. Klimnuo je glavom. Ja tog borca ni ne znam, nikada ih sa pažnjom nisam pratio. Njima je prve dve borbe radio stokilaš, dobar, ali sam ga pobedio dva puta u poslednjih osam meseci. Ne ležim mu nekako, ali ozbiljan je. U tom momentu kada je saznao da radi sa mnom, obukao je kimono da se zagreva, i ja sam znao da ću da imam čoveka sa 80 kila više. Znam da je dešnjak, da ide rukom preko, i to je to. I kad su tako puniji borci, nema tu prostora za neko eksplozivno iznenađenje. Sve se svodi na to da me zgnječi, i kada napadne ja nemam gde. Ali, to se nije desilo i izgubio sam na te šugave kazne. Ali da, Riner mi je samo rekao ne okreći se na levu stranu, onda nisam toliko brinuo na ovaj okret, jer da sam i to morao, to bi bio pakao - zaključio je Kukolj.