03.08.2024.

18:02

Foto: Starsportphoto©

Sport

Čast i privilegija je predstavljati Srbiju! Kajakaši zagrmeli pred put u Pariz!

Navijači u Srbiji su dočekali prve dve medalje pošto su Zorana Arunović i Damir Mikec uzeli zlato u streljaštvu, a Novak Đoković izborio plasman u finale teniskog turnira u Parizu. Naredne nedelje će naša zemlja imati još mnogo predstavnika na Olimpijskim igrama pošto su danas put francuske prestonice krenuli kajakaši. 

Jedna od iskusnijih u timu je Milica Novaković koja je na aerodromu u Beogradu istakla kako se nada dobrom rezultatu i najavila napad na medalju. 

- Ja moram reći da sam ponosna i presrećna što sam treći put deo Olimpijskog tima Srbije, a pogotovo kajakaša koji će predstavljati našu zemlju, čast je i privilegija da sam tu i da danas putujemo u Olimpijsko selo - rekla je Milica Novaković. 

Činjenica da se takmičenje održava u jednom od najlepših svetskih gradova neće biti dodatna motivacija budući da je predstavljanje Srbije već dovoljna, dodaje srpska kajakašica. 

- Zapravo, emocije prema gradu, dosta kompleksno pitanje. Gde god da idemo i gde god da se takmičimo, meni su misli samo ka tome šta treba da radim, potpuno sam fokusirana, tek kad prođe mogu da razmišljam gde sam i neku draž grada, ali je sekundarno. Koje god da je mesto, iako je to Pariz, ali to nam je u drugom planu. 

Dodaje da se kajakaši retko nalaze pod budnim okom medija te da je to pritisak sa kojim moraju da se nose. 

- Upravo to, mislim da treba čovek da bude svestan gde je i šta je, to je za kajakaše nepoznanica, jer mi nismo dovoljno prisutni u medijima, nismo navikli na takve ispraćaje i dešavanja, ali kad su OI, onda su oči uprte u sportiste, sve se prati, sve se gleda i snima, treba sačuvati svoju glavu mirnu i smanjiti euforiju koliko je moguće. Treba posmatrati kao svako takmičenje, gde se borimo za medalju. Ponoviću, nama je konkurencija poznata, samo treba imati to u glavi i držati mirnu takmičarsku glavu. 

Informer

 

Svoj debi na Olimpijskim igrama imaće kajakaš Anđelo Džombeta koji se takmiči u disciplini 200 metara zajedno sa Vladimirom Torubarovim. 

- Mogu da kažem da debitujem na Olimpisjkim igrama, bili smo nervozni i podržavajući naše kolege preko TV-a u smislu da se takmičimo i trkamo, želeo bih da čestitam Zorani i Damiru što nas je motivisalo. Želim da kažem da smo spremni da pojačamo sa osam vojnika to naše selo i da podržimo tu ekipu tamo i da dobijemo koristan savet tamo. Daćemo sve od sebe da se popnemo na postalje, a onda i na terasu u Beogradu - rekao je Anđelo, a nadovezao se Vladimir.

- Mogu da kažem da debitujem na Olimpisjkim igrama, bili smo nervozni i podržavajući naše kolege preko TV-a u smislu da se takmičimo i trkamo, želeo bih da čestitam Zorani i Damiru što nas je motivisalo. Želim da kažem da smo spremni da pojačamo sa osam vojnika to naše selo i da podržimo tu ekipu tamo i da dobijemo koristan savet tamo. Daćemo sve od sebe da se popnemo na postalje, a onda i na terasu u Beogradu.

Srbija će u istoj disciplini imati još jedan tandem pošto su se za mesto u Parizu izborili i Marko Novaković i Marko Dragosavljević.