03.08.2024.

17:56

Foto: Biciklistički savez Srbije

Sport

Srbin tek 64. stigao do cilja! Šampion države ostao bez medalje!

Biciklista čačanskog Borca koji je olimpijsku normu izborio kao šampion državnog prvenstva u drumskom biciklizmu, od 11 časova pre podne stao je na startnu liniju zajedno sa ostalim takmičarima.

Ruta je bila poprilično izazovna, duga 273 kilometra sa 13 uspona i ukupnim porastom nadmorske visine do 2.800 metara, a startovala je iz luksuznog naselja Trokadero.

Osim po gradskoj stazi na vrhu brda Montmartre, biciklisti su se suočili i sa sa uskim, kaldrmisanim usponom u 18. pariskom arondismanu. Krivudava staza je vozače distancirala od dobro poznate turističke rute, pa su se nakon nekih 80 kilometara, takmičari velikom i zahtevnom nizbrdicom spustili do srca Pariza, pored Opere i Luvra. Nakon toga su išli ravnom stazom uz reku Senu, do cilja koji je postavljen ispred Ajfelovog tornja. 

Informer

Ognjen Ilić

Prvi je do cilja i zlatne medalje stigao belgijski biciklista Remco Evenepoel sa vremenom 6:19;34, srebrna medalja je otišla u ruke Francuzu Valentinu Maduasu koji je 273 kilometra prešao za 6:20;45, a bronzano odličje uzeo je takođe Francuz, Kristofer Laporte.