03.08.2024.

20:32

Foto: profimedia

Sport

Kontroverzna Alžirka osvojila medalju na Olimpijskim igrama, pa briznula u plač! (FOTO/VIDEO)

Alžirka je dominirala tokom sve tri runde i po završetku ubedljivo slavila rezultatom 5:0. Iako je rivalka u više navrata pokušala da joj se usprotivi i baci je na pod, završavalo se gore po nju. Kelif bi svaki put preokrenula situaciju i ušla u klinč sa dve godine mlađom Mađaricom. 

Kada je sudija proglasio pobednicu, alžirska bokserka je briznula u plač i otišla do svoje svlačionice. Ona je trijumfom i plasmanom u polufinale takmičenja u francuskoj prestonici ušla u istoriju svoje nacije, jer je prva bokserka iz Alžira koja je uspela da se plasira među četiri najbolje takmičarke.

- Osećam se dobro. Ovo je prva olimpijska medalja za Alžir u ženskom boksu. Veoma sam srećna. Želim da se zahvalim celom svetu i celom arapskom svetu - poručila je Kelif po završetku duela.

Iman će se u polufinalu takmičenja suočiti sa tajlandskom bokserkom Janjem Suvanapeng, a ukoliko je savlada i plasira se u samu završnicu, postoje velike šanse da se sastane sa Kineskinjom Nien Čin Čen, koja je bila suspendovana zbog postojanja viška XY hromozoma. 

Iako je Mađarica Ana Luka Amori pre susreta sa Kelif dala kontroverznu izjavu o protivnici koja je biološki muškarac, po završetku meča zagrlila se sa njom i poželela joj je sve najbolje u nastavku takmičenja.

- Bio je to težak dan za nas obe i borba je bila sjajna. Želela bih da poželim Kelif sve najbolje u budućnosti i da joj se zahvalim - izjavila je Amori posle poraza.