04.08.2024.

00:55

Foto: Reuters

Sport

Atanasijević svirao kraj: Predivna epizoda do poslednje lopte!

Pobeda nad Kanadom u poslednjem kolu grupne faze odbojkašima Srbije nije bio dovoljna za plasman u četvrtfinale Olimpijsih igara. "Orlovi" su eliminisani, a četa Igora Kolakovića u budućnosti će biti slabija za jednog od najboljih igrača današnjice - Aleksandra Atanasijevića. 

Popularni "Bata" rešio je da završi reprezentativnu karijeru nakon Olimpijskih igara, a nakon pobede nad Kanadom potvrdio je tu odluku. 

- Srećan sam da je kraj sa pobedom na OI. Pritisak protiv Francuske nas je koštao prolaska, ali smo pokazali dostojanstvo i čast. Ovo je od ranije odluka, da održim reč, ostavljam momcima da preuzmu i vrate na nivo iz 2019. Kad nešto radiš tako dugo, vežeš se. Više od 60 posto života sam u reprezentaciji i čast je, nikad se nije desilo da ne damo sve od sebe i odlazimo uzdignute glave - rekao je Atanasijević, a potom dodao:

Informer

 

- Nije kao pre pet šest godina, nebitno je da li je trening ili utakmica, davao sam maksimum i primer mlađim momcima. Bilo je i negativnih komentara, ali dobro. 

Prisetio se Atanasijević svih lepih momenata koje je proživeo tokom reprezentativne karijere. 

- Bilo je predivno kod poslednje lopte, nešto što ću pamtiti ceo život. Najlepši momenat je EP 2019, teških dosta, možda treće mesto protiv SAD na SP. Kad odlazi Potke, red je da odem i ja. Neven je otišao, i Petrić, to je moja ekipa i momci s kojim sam proveo veći deo života - podvukao je srpski odbojkaš.