04.08.2024.

00:02

Foto: Reuters

Sport

Kolaković: Pobeda za momke koji se povlače! Ne znam još da li ostajem selektor...

Nisu "orlovi" imali šansu za prolaz dalje, zbog poraza od Francuske (2:3) i Slovenije (0:3), ali su se ipak svim silama potrudili da se kući ne vrate bez pobede.

Iako su večeras gubili sa 2:0 u setovima, smogli su snage da situaciju okrenu u svoju korist, a na kraju su posle pete meč lopte i slavili sa 3:2. Tako se naša reprezentacija kući vraća kao deveta na ovogodišnjim OI.

Iskusni stručnjak Igor Kolaković (59) ponosan je na svoje izabranike, a pobedu je posvetio momcima koji su najavili povlačenje iz državnog tima, poput Aleksandra Atanasijevića.

- Utakmica je bila zabavna za gledaoce, a i mi smo se na terenu dobro zabavljali na momente. Bilo nam je važno da ne završimo turnir bez pobede. Gurali smo sa svih strana i na kraju uspeli. Drago mi je zbog igrača koji su najavili da završavaju sa reprezentacijom, oni su nas podigli. Kanada je ozbiljan rival i ispred nas na listi - rekao je Kolaković, a potom dodao:

Informer

 

- Ispunjeni smo zbog ovoga, emotivan je momenat, ali ostaje žal što nismo prošli dalje. Nismo verovali u trijumf protiv Francuske, a protiv Slovenije smo zakasnili na utakmicu.

On je naglasio da sada ne zna da li će nastaviti da sedi na klupi Srbije.

Ugovor mi ističe i moram da razgovaram sa ljudima iz Saveza. Red je da to uradimo, čim bude prilike - poručio je Kolaković.